Vuodella 2014 voi nähdä monet kasvot

Vesimies 20.1.–18.2.

Vuosi alkaa tähtimerkkisi kannalta vauhdikkaasti ja tunnetkin olevasi keskipiste monessa asiassa. Kannattaa ottaa ilosta kaikki irti, sillä valitettavasti se jää lyhytaikaiseksi. Keväästä alkaen alatkin epäröidä, oletko oikeassa paikassa ollenkaan. Kannattaa muistaa, että epäilys kuuluu elämään, eikä aina aurinko voikaan paistaa.

Niinpä kesän kääntyessä lopuilleen alkaa elämääsi tulla uusia värejä pitkän harmaan jakson tilalle. Jopa niin hyvin, että loppusyksystä olet jälleen täydessä vauhdissa. Loppuvuotesi kuluukin jälleen parhaissa merkeissä.

 

Kalat 19.2.–19.3.

Uusi vuosi on sinulle rohkaistumisen aikaa. Uusi harrastus johtaa sinut uuteen tuttavapiiriin, joka alkukankeuden jälkeen ottaa sinut omakseen. Kun yhteinen sävel löytyy, huomaat avoimuuden ja sosiaalisuuden lisääntyvän myös muissa ihmissuhteissasi – keskikesän juhlan aikaan olet erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa jo kuin kala vedessä.

Rakkausrintamalla eväkään ei kuitenkaan valitettavasti värähdä. Hyvää kannattaa kuitenkin odottaa, sillä tällä saralla vuosi 2015 näyttää jo varsin lupaavalta. Kannattaa kuitenkin pitää kaiken varalta koukut vedessä jo keväästä lähtien.

 

Oinas 20.3.–19.4.

Tänä vuonna sinun kannattaa uskoa psykoterapeutti Carl Jungin sanoihin: Minuutesi ei ole sidottu menneisyyden tapahtumiin vaan olet se, mikä päätät haluta olla. Elämääsi onkin häirinnyt jo pitkään eräs asia, josta tänä vuonna pääset eroon kasvaneiden tunne-energioidesi voimin.

Vuosi tuo sinulle tullessaan paljon ratkottavia asioita. Kuka olet syvimmiltäsi? Päättääkö joku puolestasi elämäsi suurimmat unelmat? Erotatko ihanneminäsi todellisesta minästäsi? Osaatko olla itsellesi tarpeeksi armollinen?

Harrastukset ja työelämä tuottavat sinulle suurta iloa. Kenties olet ihmeissäsi, että mielesi ja kehosi kaipaavat takaisin työhön kesken kesäloman. Kannattaa kuitenkin pitää huolta rentoutumisesta – suuret elämänpohdinnat nimittäin verottavat henkisiä voimavarojasi.

 

Härkä 20.4.–20.5.

Alkaneen vuoden opetus sinulle on, ettei aina kannata ihan härkäpäisesti ajaa asioitaan eteenpäin, vaan joskus on hyvä pysähtyä kuuntelemaan toisiakin. Toisaalta, saat tuttuun, ahkeraan tapaasi paljon aikaiseksi, kun vetojuhtana johdat joukkojasi edestä etkä takaa.

Vaarana on, että energiasi palavat loppuun puskiessasi sarvet ojossa eteenpäin sivuillesi katsomatta. Senkin takia kannattaa ottaa toiset huomioon ja opetella delegoinnin ja vastuun antamisen jalo taito.

 

Kaksoset 21.5.–20.6.

Olet alkuvuodesta onnettomuusaltis: voit loukkaantua paitsi fyysisesti myös henkisesti. Ole siis kesään asti varovainen puheissasi ja teoissasi – vältä erityisesti suuria hyppyrimäkiä ja iäkkäämpien naisten seuraa. Onneksesi olet nopea toipumaan ja palaat aina entistä vahvempana.

Edessä on suuria, yllätyksellisiäkin tunteita. Jos olet parisuhteessa, valmistaudu yllättymään perinpohjaisesti.

Väärässä paikassa säästäminen voi lopulta käydä kalliiksi. Älä siis pihistele, vaan pistä rohkeasti firman piikkiin. Onni suosii rohkeaa, ja tähdet ovat tänä vuonna puolellasi. Ainakin useimmiten.

 

Rapu 21.6.–22.7.

Keskitalvella elämääsi ilmestyy seikkoja, joista et ole osannut unelmoidakaan. Elämäsi täyttyy mystisyydellä ja suloisen vaaran tunnulla. Löydät itsestäsi aivan uuden, yllätyksistä nauttivan puolen.

Myös salattu romanssi on mahdollinen. Sinulla on oikeus pieneen hauskan pitoon. Pidäthän kuitenkin huolen, ettei kukaan kärsi toimistasi. Jos romanssi ei ole mahdollinen, kannattaa välttää paikkoja veden lähellä – älä ainakaan matkusta meren äärelle.

Kun pää on pilvissä, ei raha-asioista huolehtimiselle jää aikaa. Vuoden lopussa elämääsi ilmestyy kuitenkin ihminen, jolla on jotakin arvokasta annettavaa sinulle. Pidä silmäsi auki erityisesti joulukuun puolivälin paikkeilla.

 

Leijona 23.7.–22.8.

Vaikka perusolemukseesi kuuluu leijonamainen tähteys ja joskus turhakin poseeraus, kannattaa tänä vuonna pysähtyä ja nauttia saamastasi osittain ansaitustakin statuksesta. Olet kiistatta kaveripiirisi ja yhteisösi jalokivi kruunussa, ainakin jos mitataan saamiesi huomionosoitusten määrää. Kannattaa epäleijonamaisesti kuitenkin suosia vaatimattomuutta ja ansion antamista toisillekin, sillä muuten suosiosi saattaa murentua ylipöyhkeän olemuksesi alla. Muista, ettei koviten karjahteleva välttämättä ole aina oikeassa.

 

Neitsyt 23.8.–22.9.

Vuotesi kuluu tasaisissa merkeissä niin työn, ihmissuhteiden kuin harrastustenkin osalta. Siksi loppuvuodesta onkin hyvä hetki irtaantua oravanpyörästä ja viettää hetkiä suurten kysymysten äärellä. Tämän pohdinnan tulos voi majakan tavoin antaa arjellesi uuden suunnan. Täyskäännökseen ei tällöin ole syytä, vaan paras on edetä pienin askelin. Uusi suunta voi olla myös henkinen: ehkä nyt olet valmis astuvaan miettimiisi vaativiin saappaisiin.

Optimismi kantaa pitkälle, sateen jälkeen paistaa aina aurinko ja ankaran mietinnän jälkeen maistuu sauna ja makkara. Ehkä myös virvoittava juoma hyvässä seurassa.

 

Vaaka 23.9.–22.10.

Vaa´alle vuosi 2014 on tunteiden tutkimisen aikaa. Tähtien asento suhteessa planeettojen värähtelyyn vinkkaa vaa´an tarpeesta erakoitumiseen. Keväällä kannattaa vetäytyä hetkeksi syrjäiseen paikkaan miettimään elämän suuntaa. Parisuhteessa olevien vaakojen on syytä käydä lävitse omaa suhdehistoriaa – olisiko nyt aika antaa enemmän huomiota omalle kullalle ja unohtaa edellisten suhteiden kuormitukset?

Jos mökki ei ole mahdollinen, erakoitumista voi myös harrastaa henkisessä mielessä.

Monet seikat raha-asioissasi vaativat uudelleentulkintaa. Onko identiteettisi liian tiukasti sidottu kiinni maalliseen mammonaan?

 

Skorpioni 23.10.–21.11.

Tänä vuonna koet suurta tarvetta vetäytyä koloosi ja antaa maailman pyöriä omalla painollaan. Niinpä käytät paljon aikaasi kotikolosi ehostamiseen ja saatat hyvinkin aloittaa suuremmankin kotiprojektin. Saatat myös alkaa kehittää itseäsi tavalla, josta lähipiirisi takuulla yllättyy.

Jotkut lähelläsi tulevat kokemaan skorpionimaisen pisteliäisyytesi, jos tunnet heidän puuttuvan liikaa asioihisi. Tämä vuosi saattaakin olla sinulle jonkinlainen uudistumisen vuosi: ystäväpiirisi kokee uudistuksia, sillä kaikki eivät välttämättä jaksa teräviä henkilökohtaisia pistoja. Et kuitenkaan voi niille mitään, sillä tapanasi on puuttua toisten heikkouksiin ja puutteisiin turhankin voimakkaasti. Ehkä voisit yrittää tänä vuonna hillitä pahimpia pistoja.

 

Jousimies 22.11.–20.12.

Taloudellisesti edessä on mullistava vuosi, kun rahaa saattaa virrata ovista ja ikkunoista. Älä anna sen sokaista harkintakykyäsi, vaan pidä ainakin toinen jalka tiukasti maassa. Suuret investoinnit ovat kuitenkin nyt mahdollisia. Lempi leiskuu erityisesti vuodenvaihteen tienoilla kohdattujen neitsyiden kanssa, ja rakkauden ilotulitus voi jatkua pitkälle kesään – jos ruuti on kuivaa, pidempäänkin.

Terveytesi saattaa huolettaa läheisiäsi, ja osin syystä. Ole ymmärtäväinen heitä kohtaan ja muista pitää huolta itsestäsi. Käsien pesu ennen ruokailua on aina tärkeää.

 

Kauris 21.12.–19.1.

Olet tänä vuonna erityisen vetovoimainen. Houkuttelet luoksesi hyvyyttä, kauniita sanoja ja uusia oivalluksia.

Myös elämältä vieraantuneet ja itseltään hukassa olevat tuntevat suurta tarvetta kääntyä puoleesi. Sinulla onkin mahdollisuuksia tehdä tänä vuonna monta laupeudentekoa. Kunhan vain pidät huolta omasta jaksamisestasi.

Suurten silmien räpsyttelemisestä ei tänä vuonna ole kauriille apua. Niin ikään miespuolisten kauriiden on turha pullistella lihaskunnolla. Loppupeleissä elämässä se ei kuitenkaan ole liha, joka puhuu.