Lunta tupaan hiihtäjille

Myrskyn kaatama suuri kuusi pakottaa uusiin talkoisiin tai muuttamaan linjausta täksi talveksi.

Vehkajärven lokakuisissa latutalkoissa raivattiin kylän latupohjat vesakoista. Samalla rakennettiin kaksi uutta siltaa Touhulan alapuolelle, jotta latukoneella pääsisi helpommin ojien yli. Latutalkoisiin kannusti viimevuotiset hiihtokelit. Silloin suksimaan pääsi loistokelissä lähes puolen vuoden ajan.

Vuodet eivät ole veljiä. Tänä vuonna latupohjat saatiin hädin tuskin tampattua, kun pitkä lauha jakso muutti metsät vetisiksi. Myrskyt pistivät myös reitit uusiksi: valtava kuusi nosti kaatuessaan pientalon perustusten kokoisen juurakon pystyyn latupohjille.

Latujen kurjasta kohtalosta raportoidaan Vehkajärvi-sivustolla.

Latupohjille tehtiin uusia siltoja. Niistä ei ole vielä tänä talvena ollut iloa.