Luistelukausi alkoi toistamiseen

Laitikkalan kaukalon kiekkokausi alkoi tiistaina toistamiseen tänä talvena.

Kyläkaukaloita alettiin viikonloppuna jäädyttää jo toista kertaa tänä talvena. Kostea maa jäätyi nopeasti reilun kymmenen asteen pakkasessa, ja esimerkiksi Laitikkalassa pelattiin jo tiistaina.

Keskiviikkona myös urheilukentän iso luistelurata saatiin luistelukuntoon. Onkkaalan VPK:n väki ajoi kentälle vettä aamusta iltaan, ja jää syntyi kolmessa päivässä. Kiekkokaukalo nousee myöhemmin kentän hautausmaan puoleiseen päätyyn.

Osa kyläkaukaloista saa jään lähipäivinä. Esimerkiksi Vuolijoella vasta tampattiin tiistaina kaukalon pohjia jäädytystä varten.

Haanloukkaan tekojäällä on luisteltu jo marraskuun lopulta alkaen. Tekojää kesti luistelukunnossa myös vesisateiden ajan.

Pälkäneellä on väkilukuun suhteutettuna poikkeuksellisen paljon kiekkokaukaloita. Keskustan kaukaloiden lisäksi Harhalassa, Laitikkalassa, Kukkolassa, Vuolijoella, Salmentakana, Aitoossa, Holjassa, Luopioisissa ja Rautajärvellä on oma areena.

Suurin osa kylien kaukaloista pystytetään ja hoidetaan talkoilla. Osa niistä on varsin ahkerassa käytössä: monenikäiset pelaajat höntsäävät jäällä iltaisin ja viikonloppuisin.

Pasi Munne viimeisteli urheilukentän isoa jäätä keskiviikkona luistelukuntoon.