Voitosta voittoon

LP Kangasala työnsi ennakkosuosikki LP Viestin tylysti sivuun ja nappasi Suomen cupin voittopokaalin salolaisjoukkueen nenän edestä toisena vuonna peräkkäin. Kangasalalaiset pääsivät tuulettamaan voittoa huikean 3–0 (25–23, 25–16, 25–19)-voiton jälkeen. Samalla joukkue otti makean revanssin kauden aikana liigassa Viestille kärsimilleen tappioille.

– Uskoin itse voittoon ja siihen, että yksittäisessä ottelussa Viesti on kaadettavissa. Tuskin kukaan kuitenkaan noin selvää voittoa veikkasi – sellaiseen en itsekään uskonut, LP Kangasalan valmentaja Tuomas Alatalo hymähti ottelun jälkeen.

Hän toivoo, että voitolla on iso vaikutus henkisellä puolella. Osa LP:n pelaajista ei ollut koskaan aiemmin ollut mukana onnistuneessa Viestin kaadossa.

– Meidän on pidettävä tuollainen taso, jotta kärkijoukkueita saa kaadettua. Uskon, että se on mahdollista.

Joukkueen arki jatkui lyhyen juhlinnan jälkeen maanantaina iltapäivällä salitreeneissä.

– Lauantaina saa pelata taas ihan tosissaan, kun vastassa on HPK. Jos kuitenkin ulkomaalaiskolmikosta saa kaksikin kuriin, on lähellä voittoa.

LP oli jo ennen cupin finaalia ottanut liigassa kaksi vakuuttavaa voittoa 3–0-lukemin.

Kovuutta loppuun asti

Kangasalalaiset tekivät cupissa saman tempun toistamiseen – viime vuonna Viesti taipui cupin finaalissa luvuin 3–2.

LP Kangasala osoitti nyt kovuutensa avauserässä, jossa se pienen notkahduksen jälkeen hilasi itsensä erävoittoon aivan kalkkiviivoilla.

– Harvoin Salo hukkaa noita tilanteita, Tuomas Alatalo myönsi.

Yllättävänkin selkeästi kangasalalaisten näpeissä olleen toisen erän jälkeen moni odotti Viestiltä raivoisaa rynnistystä kolmannen erän alusta loppuun. Kypsästi pelannut LP Kangasala jäi kyllä takamatkalle, mutta nousi jälleen sillasta.

– Se oli hieno esitys, koko joukkue onnistui loistavasti, valmentaja kiittelee.

Temppu oli tänäkin vuonna kova. LP Viesti oli kauden aikana hävinnyt vain yhden ottelun, ja siinäkin tappio tuli täpärästi HPK:lle 2–3. Salolaisjoukkue oli finaalissa nyt kymmenennen kerran peräkkäin, ja ennen viime vuotta joukkue ehti voittaa cupin viidesti peräkkäin.

Suomen cupin voiton myötä ovet eurokentille ovat Kangasalla jälleen auki.