Kirjoituskilpailu jälleen käynnissä

Pirkanmaan kirjoituskilpailu on käynnistynyt jo 63. kerran. Kilpailun tavoitteena on tukea uusia lahjakkaita kirjoittajia ja tarjota heille mahdollisuus saada tekstejään julkisuuteen. Samalla heille tarjoutuu tilaisuus saada ammattilaisten kritiikkiä teksteistään ja verkostoitua muiden kirjoittajien kanssa.

Kirjoituskilpailuun voivat osallistua Pirkanmaan alueella asuvat, työskentelevät tai opiskelevat kirjoittajat, jotka eivät ole julkaisseet kaunokirjallista teosta tai omakustannetta.

Kilpailussa on kaksi sarjaa, lyriikka ja proosa, joihin voi osallistua samanaikaisesti. Kummankin sarjan palkintosummista päättää palkintolautakunta.

Kilpailutekstien pituus on korkeintaan kymmenen liuskaa molemmissa sarjoissa. Kilpailuaika päättyy 1. maaliskuuta.

Palkintolautakuntaan kuuluvat kirjailijat Terhi Rannela ja Markku Turunen, runoilija Vilja-Tuulia Huotarinen ja tietokirjailija Timo Malmi. Palkintoina jaetaan yhteensä 4 200 euroa.

Työt voi joko postittaa Tampereen kaupunginkirjastoon tai jättää Pirkanmaan kuntien pääkirjastoihin toimitettavaksi edelleen helmikuun loppuun mennessä. Kilpailutöitä ei palauteta, joten kirjoittajan kannattaa ottaa niistä jäljennökset.

Kilpailun tulokset julkistetaan maanantaina 13. toukokuuta, ja palkituille ilmoitetaan erikseen sijoittumisesta. Palkitut työt julkaistaan antologiana ja kirjaston verkkosivuilla.