Nuoret: Aitoon koulutuskeskuksen paneelikeskustelussa pohditaan tasa-arvoa ja hyvän elämän edellytyksiä

Kansanedustajat tulevat kouluun

Aitoon koulutuskeskuksessa keskustellaan nuorten tulevaisuudesta.

Aitoon koulutuskeskuksessa käydään torstaina 30.1.2014 kello 10–11.15 kaikille avoin paneelikeskustelu, jonka otsikkona on Elämä edessä?

Tapahtuma on koulun oppilaskunnan järjestämä, ja sen taustalla ovat 150 vuoden takaiset tapahtumat Suomen historiassa, kun valtiopäivät kokoontuivat ensimmäistä kertaa sitten Porvoon valtiopäivien päättämään Suomen asioita.

Valtiopäivät, joissa oli edustettuina neljä säätyä, kokoontuivat syyskuun puolivälistä 1863 huhtikuuhun 1864, ja siitä katsotaan säännöllisen valtiopäivätoiminnan alkaneen Suomessa.

Koulutuskeskuksen paneelissa merkkivuotta juhlistavat kansanedustajat Arto Pirttilahti, Arto Satonen, Hanna Tainio, Oras Tynkkynen ja Pertti Virtanen. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:stä mukana on vaikuttamistoiminnan esimies Kari Vuorenpää ja Me Itse ry:stä Sami Korhonen. Vanhempien näkökulman keskusteluun tuo Leena Jokipakka.

Aitoon koulutuskeskus on ammatillinen erityisoppilaitos, joka tarjoaa toisen asteen koulutusta paljon tukea tarvitseville opiskelijoille. Keskustelun teemoina ovat muun muassa yhteiskunnallinen tasa-arvo ja hyvä elämän nuorten näkökulmasta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?