Ellan ja kaverit näkee Pälkäneellä

Kakkosluokkalaisen Ellan luokkakaveri Pate ei osaa kertotaulua. Ella ystävineen päättää auttaa Patea, ja ongelma aiotaan ratkaista tekemällä Patesta rokkitähti – rokkitähdenhän ei tarvitse osata mitään. Suunnitelma aiheuttaa ongelmia, sillä opettaja ei siitä innostu ja päinvastoin uhkaa jättää kaikki oppilaat luokalle, jos nämä eivät osaa kertotaulua.

Paterockin tyypit, eli Ella ja kaverit: Tuukka (Artturi Auvinen), Pukari (Eetu Julin), Pate (Jyry Kortelainen), Samppa (Aki Laiho), Ella (Freja Teijonsalo), Tiina (Aura Mikkonen), Hanna (Emilia Paasonen).

Näistä lähtökohdista rakentuu elokuva Ella ja kaverit 2 – Paterock. Timo Parvelan kirjaan perustuvassa ja Parvelan itse käsikirjoittamassa elokuvassa ovat mukana aiemmasta Ella-elokuvasta tutut lapset. Aikuisista mukaan ovat päässeet muun muassa Eero Milonoff opettajan roolissa, Armi Toivanen koulun rehtorina, Pirkka-Pekka Petelius levy-yhtiön armottomana pomona ja historiallisista tuotannoista, kuten Viikingit-sarjasta, tuttu Jouko Ahola.

Ohjaaja Marko Mäkilaakso on palkittu musiikkivideo-ohjaaja ja ohjannut aiemmin myös elokuvan War of the Dead.

Ella ja kaverit 2 – Paterock veivataan Pälkäneen teatterissa maanantaina ja tiistaina 10. ja 11. helmikuuta.

 

Ei kiitos korkeammalla ikärajalla

Kiertue-elokuvateatteri Filmipyörä tuo Pälkäneelle myös kohutun Ei kiitos -elokuvan. Anna-Leena Härkösen romaaniin perustuvan leffan ovat käsikirjoittaneet Heikki Paavilainen ja Samuli Valkama, joka toimi myös ohjaajana.

Ei kiitos – vai sittenkin kyllä? Tätä miettivät Anu Sinisalo ja Kai Vaine. Kuva: Oskari Sipola.

Avioliitosta, pitkästä suhteesta ja aikuisten välisestä kanssakäymisestä kertovan elokuvan pääosissa ovat Anu Sinisalo, Ville Virtanen ja Kai Vaine.

Elokuvan ikärajaa nostettiin 16:een sen saatua jo ensi-iltansa. Pälkäneellä ensi-ilta on tiistai-iltana 11. helmikuuta. Toinen näytös on vuorossa keskiviikkoiltana.

Seuraavalla esityskierroksella Filmipyörä on ottamassa ohjelmistoonsa uuden Risto Räppääjä -elokuvan, uunituoreen Kummelin ja Mandela-elokuvan.