Sähköinen kokouskäytäntö tuo lisäaikaa taustatyölle

Jani Luukkonen toivoi, että esityslistat postitettaisiin aiemmin, jotta päättäjille jäisi viikonloppu ja alkuviikko aikaa perehtyä asioihin.

Pälkäneen kunnanvaltuusto siirtyy maaliskuusta alkaen sähköiseen kokouskäytäntöön. Sen ansiosta päättäjät saavat esityslistat yleensä viikkoa ennen kokousta.

Valtuuston työjärjestyksen mukaan kokouskutsut on lähetettävä vähintään neljä päivää ennen kokousta. Nykyisin valtuusto kokoontuu torstaisin, ja listat on pyritty saamaan liikkeelle edeltävänä torstaina. Paperiposti ei aina ehdi kaikille päättäjille viikonlopuksi, ja siksi heille jää vain alkuviikon kolme päivää aikaa tutustua päätettäviin asioihin.

Jani Luukkonen (ps) ehdotti, että listat postitettaisiin jatkossa vähintään viisi päivää ennen kokousta, jotta valtuutetut saisivat materiaalin ennen viikonloppua. Janne Helmikkala (kok) puolestaan kysyi, onko tiedotuskäytäntö muuttumassa, kun päätösehdotuksen mukaan valtuustokokouksesta ”pyritään tiedottamaan Sydän-Hämeen Lehdessä”.

Kunnanjohtaja Esko Arasalo puolusteli molempia käytäntöjä laillisuusnäkökohdilla: jos tekstimuotoja tiukennettaisiin, valtuuston kokous menisi uusiksi, mikäli esityslistoja ei saataisikaan määräpäivänä liikkeelle tai ilmoitus putoaisi jostain syystä pois lehdestä.

Arasalo vakuutti, että listat pyritään jatkossakin saamaan valmiiksi torstaina ja kokouskutsut julkaisemaan paikallislehdessä.

Luukkonen ihmetteli myös valtuuston vuosisuunnitelmaa, jonka mukaan tämän vuoden kokoukset pidetään keskiviikkoisin, vaikka kokouspäiväksi on sovittu torstai.

Esko Arasalo kertoi, että maaliskuun kokous pidetään viimeisenä mahdollisena päivänä, keskiviikkona, jotta sote-lausunnossa voitaisiin ottaa huomioon myös odotettavissa olevat viime hetken käänteet. Kesäkuun kokous puolestaan pidetään keskiviikkona juhannuksen vuoksi.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Eero Laesterä kehotti päättäjiä varautumaan myös ylimääräisiin kokouksiin, jotka pyritään pitämään torstaisin.