Ski Patrol valvoo ja opastaa

Sappeessa liikkuu tänä talvena viimevuotista enemmän Ski Patrol -koulutuksen käyneitä eli niin sanottuja rinnepoliiseja. Asiakkaiden joukossa laudoin tai suksin liikkuvan Ski Patrol -väen tunnistaa liiveistä, ja valvojien tehtävänä on seurata rinne- ja hissikäyttäytymistä. Tarvittaessa he puuttuvat näkemiinsä epäkohtiin.

– Onneksi tällaisia tilanteita tulee hyvin harvoin, sanoo rinnetoiminnan johtaja Kosti Puurunen.

Valvojat eivät kiinnitä huomiota vain asiakkaiden käyttäytymiseen ja ohjaamiseen, vaan myös itse matkailukeskuksen toimintaan.

– Yhtenä päätehtävänä on turvallisuuden kehittäminen ja ennaltaehkäisevä toiminta. He antavat meille palautetta asioista ja me sitten katsomme, miten niihin tulisi reagoida.

Ski Patrol nähtiin Sappeessa viime talvena ensimmäistä kertaa hiihtokeskusyhdistyksen pilottikokeilun myötä. Valvojien koulutukseen kuuluu muun muassa matkailualan turvallisuuspassin ja ensiapukurssin suorittaminen sekä rinneturvallisuuteen ja -käyttäytymiseen perehtyminen.

Jos rinteeseen on lähdössä ensimmäisiä kertoja, rinnesääntöihin ja turvallisuusasioihin voi tutustua etukäteen Sappeen verkkosivuilla. Myös paikan päällä on jaossa tietoa esimerkiksi opasteiden ja lehtisten kautta.

Myös Ski Patrol -väkeä voi nykäistä hihasta, jos jokin asia askarruttaa.