Kyltti muuttui, raudoitusverkko pysyy

Tammet Oy:n Pälkäneen tehdas on siirtynyt Celsa Steel Service Oy:n omistukseen.

Yritykset solmivat jo viime keväänä yhteistyösopimuksen Pälkäneen tehtaan valmistamien raudoitustuotteiden markkinoinnin ja myynnin siirtymisestä Celsa Steel Servicelle, ja loppuvuodesta Celsa hankki Tammetin raudoitusverkkoliiketoiminnan ja Pälkäneen tehdaskiinteistön koneineen ja laitteineen.

Suuria muutoksia ei toimintaan ole näillä näkymin luvassa. Pälkäneen tehtaan noin neljänkymmenen työntekijän joukko siirtyi Celsa Steel Service Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Celsa Steel Service on Suomen suurin betoniterästen jatkojalostaja ja jakelija. Toimitusjohtaja Tom Isakssonin mukaan yrityksellä on yrityskaupan myötä havittelemansa erittäin kattava raudoittamiseen liittyvä tuote- ja palveluvalikoima. Raaka-ainehankinta tehtaalle helpottuu, sillä yritys tuottaa itse omat raaka-aineensa Norjassa.

Tammet Oy:n tuotantojohtaja Jan Silén kertoo kaupan takana olevan strategisen valinnan.

– Alalla kilpailu on kovaa ja toisaalta jalostusketju lyhyt. Siirrymme Tammetissa pidemmän jalostusketjun tuotteisiin ja myymään valmiimpia tuotteita asiakkaille.

Tammetin Tammisaaren yksikkö, joka on keskittynyt muun muassa porttien ja aitojen valmistukseen, jatkaa toimintaansa normaalisti.

– Uskon, että Pälkäneen yksiköllä on vahvat kehittymismahdollisuudet, Silén sanoo.

Raudoitusverkkotehdas on toiminut Pälkäneellä jo yli 30 vuotta.

Celsa Steel Service on ehtinyt toimia alalla jo pitkään, vaikka yrityksen nimi onkin vaihtunut toistuvasti matkan varrella. Viimeisin muutos tapahtui vuonna 2006, kun Celsa Group osti Fundian betoniteräsliiketoiminnan Rautaruukilta, ja seuraavana vuonna nimi vaihtui nykymuotoonsa. Yrityksellä on betoniteräksen jatkojalostusta Espoossa ja Åminneforsissa.