Päivä täynnä tanssia

 

Pälkäneen yhteiskoulun lukiossa opiskeleva Maija Pehu hankki vanhojentanssimekkonsa jo puoli vuotta sitten.

– Tanssit on ainakin itselleni sen verran tärkeä tapahtuma, että halusin löytää ajoissa juuri mieleiseni mekon, Pehu kertoo.

Mieluinen pinkki hopeisin paljetein koristeltu mekko löytyi muotitalo Tyynelästä.

– Puvun vuokraaminen olisi tullut melkein yhtä kalliiksi kuin ostaminen. Ja mistäs sen tietää, vaikka käyttäisin tätä joskus vielä uudelleen.

 

Outoa sekoilua

Vanhojen perjantaipäivä oli todella kiireinen. Ennen puolta päivää he olivat kerinneet esiintyä jo Harjutuulen vanhainkodilla, Kostiakodilla ja Kostian koululla. Kello 12 tanssittiin omalla koululla, ja illalla oli edessä esiintyminen omille tutuille.

Aluksi tanssittiin perinteisemmät tanssit, kuten wienervalssi, gay gordon ja kicabo.

Maija Pehun ja hänen tanssipartnerinsa Riku Rintamäen mukaan ensiksi tanssittu salonkitanssi oli tansseista kaikkein mukavin.

– Sen sijaan nopeatempoinen gay gordon oli vähän hankalampi oppia, Rintamäki hymyilee.

Viimeisenä tanssina nähtiin tanssijoiden itsensä suunnittelema ratkiriemukas Harlem shake, joka sisälsi tietoista ”sekoilua”, outoja tanssikuvioita ja hassuja naamareita. Kappaleina kuultiin muun muassa Robinia, Cheekiä ja Sini Sabotagea.

 

Sateenkaaren väreissä

Naisilla pukuja oli joka lähtöön. Oli prinsessamaista röyhelöä ja tylliä, sähkönsinistä laskeutuvaa satiinia, ja erilaisia ihoa myötäilevimpiä malleja. Keltaista lukuun ottamatta tanssijoiden yllä nähtiin kaikki sateenkaaren värit, joista sini- ja punasävyt olivat selvästi suosituimpia.

Miehet puolestaan luottivat tuttuun mustaan. Rintamäki oli piristänyt pukuaan Pehun mekon värisellä kravatilla ja taskuliinalla.

– Vähän piti panostaa. Tällä puvulla lähden myös illan jatkoille, jotka Kangasalan pidetään monitoimitalo Asarilla, Rintamäki kertoi.