Onko sinun kyläsi Pirkanmaan Vuoden kylä 2014?

Pirkanmaan vuoden kylässä 2013 Rautajärvellä asuu onnellisia ihmisiä. Mirja Järvinen, Anne Kärpänniemi, Terttu Salmela ja Katja Vuorinen Lantulassa palkinnonhakureissulla. Kuva Aulis Alatalo.

 

Pirkanmaan Vuoden kylä -kilpailu 2014 on avattu. Samalla etsitään Maaseudun tiennäyttäjää ja Vuoden maaseutuhenkilöä. Kilpailuun saa kuka tahansa ilmoittaa minkä tahansa kylän, jonka kokee palkinnon arvoiseksi. Oheen liitetään perustelu ja ilmoittajan nimi. Saapuneiden ehdotusten perusteella Vuoden kylä -työryhmä (edustajat Pirkan kylistä, Maa- ja kotitalousnaisista, 4H:sta, Pirkanmaan Liitosta ja edellisestä vuoden kylästä Rautajärveltä) valitsee finalistit ja tarpeen vaatiessa vierailee finalistikylissä.

Voittajakylän kyläyhdistys tai muu kylä/asukastoimintaa toteuttava yhdistys saa palkinnoksi 800 euroa. Voittajakylä ilmoitetaan automaattisesti valtakunnan Vuoden kylä kilpailuun. Kylä voi olla maalla tai kaupungissa, kunhan siellä on aktiivista, luovaa ja pitkäjänteistä toimintaa, aktiivista tiedotusta sekä kylän kehittämisessä huomioidaan kaikki ikäryhmät. Ainoana poikkeuksena ovat viimeisinä kolmena vuotena valitut Pirkanmaan vuoden kylät Kotala Virroilta, Lantula Sastamalasta ja Rautajärvi Pälkäneeltä, niitä ei voi ehdottaa.

 

Maaseudun tiennäyttäjä

Entä kuka mielestäsi ansaitsee Maaseudun tiennäyttäjäpalkinnon? Etsinnässä on kylätoiminnassa erityisen ansioituneita henkilöitä. Nämä henkilöt ovat olleet pitkä-aikaisella panoksellaan kehittämässä valtakunnallista tai paikallista kylätoimintaa.

Kuka voisi olla Vuoden maaseutuhenkilö? Tässä sarjassa ei niinkään haeta pitkää uraa maaseudun parissa, vaan henkilöä, joka on saavuttanut erinomaisia tuloksia erityisesti kylätoiminnassa, Leader-toiminnassa tai muussa paikallisessa kehittämistyössä. Valinta ei ole sidottu nimettävän henkilön taustaorganisaatioon.  Tässä valinnassa ei painoteta senioriteettia tai pitkää toiminta-aikaa, vaan valittavan henkilön hyviä tuloksia, innostavuutta ja innovatiivisuutta.

Anna siis äänesi kuulua, minkä Pirkanmaalaisen kylän kuuluisi olla Vuoden kylä 2014, tai ketä henkilöitä haluaisit palkittavaksi.  Kerro se 10.3. mennessä.