Lujan kakkonen oli paikallisen ykkönen

Luja-Lukko Areenalla nähtiin pälkäneläisittäin kiehtova salibandykohtaaminen viime lauantaina, kun Pälkäneen Lukko ja SB Lujan kakkosjoukkue ottivat mittaa toisistaan viitosdivisioonan ylemmässä loppusarjassa.

Paikalliskamppailu pelattiin rehdissä hengessä, eikä tunnemittari missään vaiheessa läikähtänyt punaisen puolelle. Asetelmaa laimensi hivenen se, että Lukon kokoonpanosta puuttuivat kaikki ”aktiivipälkäneläiset”, mutta molemmat joukkueet olivat hyvin tietoisia pelin tärkeydestä. Merkitystä lopputuloksella oli paitsi paikallisherruuden myös sarjapisteiden kannalta.

Nopeisiin vastahyökkäyksiin ja laukauksiin luottanut Lujan kakkosjoukkue nousi lopulta kahden maalin voittoon oltuaan jo 4–2-tappiolla. Suorien pistojen lisäksi pidempiäkin hyökkäyksiä hakenut PäLu taipui maalein 5–7. Kentällä eroa joukkueiden välillä oli kutakuinkin Lujan Ville Mäkisen ja maalivahti Joonas Keräsen verran. Mäkinen kirjasi tehot 4+1 ja Keränen piti joukkueen pelissä mukana tiukimmilla hetkillä.

Joonas Keränen ja uhrautuva Luja-puolustus kestivät vaikeat ajat Pälkäneen Lukkoa vastaan.