Kotijoukkue tähtää kahteen voittoon Pitkäjärveltä

Kahden LP:n ensimmäisessä välieräkohtaamisessa Salossa Viesti oli Kangasalaa puolitoista askelta edellä. Viesti otti avausvoiton yli tuhatpäisen kotiyleisön riemuksi erin 3–0 (25–20, 25–19, 25–10). LP Kangasala taisteli tasapäisesti Viestin kanssa avauserän loppumetreille ja nousi vielä peliin mukaan toisen erän lopulla. Kolmannessa erässä vieraiden henkinen kantti petti.

– On kova paikka, kun pelaajat joutuvat koko ajan psyykkaamaan itseään pystyäkseen haastamaan Viestin tasapäisesti mutta palkinnoksi ei tule erävoittoa. Se on sinänsä ymmärrettävää, mutta niin ei saisi käydä, LP Kangasalan valmentaja Tuomas Alatalo arvioi.

Kahden joukkueen välinen ero muodostui lopulta Viestin passarin Viktoria Polischukin huippupelistä, kangasalalaisten riittämättömäksi jääneestä syöttöpelistä ja kolmannen erän notkahduksesta.

LP Kangasalan on löydettävä syöttöpeliinsä rohkeutta ja juonikkuutta sunnuntaina LP Viestiä vastaan. Aloitussyöttöön valmistautuu kuvassa Roslandy Acosta.

Tiedostettuihin ongelmiin haetaan ratkaisua sunnuntaina Pitkäjärvellä pelattavaa toista välieräpeliä varten. Passari Polischukille pyritään aiheuttamaan päänvaivaa onnistuneella ja vastustajan vastaanottoa horjuttavalla syöttöpelillä.

– Se on ainakin paras konsti, vaikka olen kyllä muutenkin tutkaillut hänen peliään ja yrittänyt päästä siihen kiinni. Tutussa ympäristössä kotiluolassa yritämme saada syöttöpeliin sen puuttuvan lisätehon ja edun meille, Tuomas Alatalo ennakoi.

Hän toivoo, että Pitkäjärven salin katsomo täyttyisi sunnuntaina ja maanantaina äänekkäistä kannustusjoukoista – Salossa nähdystä ennätysyleisömäärästä puoletkin olisi mainio tuki joukkueelle.

– Ääntä saisi pitää paljon, silloinkin kun olemme vähän perässä – että joukkue jaksaa painaa koko ajan täysillä.

Sarjan avaustappio ei ole Alatalon mukaan vetänyt joukkueen mieltä matalaksi.

– Meillä on tavoitteena ottaa kotona kaksi voittoa ja jatkaa Salossa tasatilanteesta. Luottamus omaan tekemiseemme on kova. Sarja on kuitenkin vasta alussa.