Jani Suoranta ampui neljä EM-kisamitalia

Heikkilän veljekset Sami ja Tomi-Pekka palasivat Moskovasta joukkuemestaruus ja -pronssi kaulassaan. Nuorten sarjassa kilpaillut Jani Suoranta (keskellä) otti sekä normaali- että sekajuoksujen henkilökohtaisissa kilpailuissa pronssia. Lisäksi Suomi voitti molempien lajien joukkuemestaruuden nuorten sarjassa, joten kaikkiaan Suoranta keräsi neljä mitalia.

Kangasalan ampujat aloittivat ilma-aseiden EM-kilpailut viikko sitten vahvasti: Kymppi-64:n Sami Heikkilä, Tomi-Pekka Heikkilä ja Jani Suoranta pokkasivat EM-kultaa sekajuoksun joukkuekisasta. Viimeistä kertaa nuorten sarjassa kilpaileva Jani Suoranta ampui lisäksi sekajuoksun henkilökohtaisessa kilpailussa pronssille.

Mestaruus mielessään Moskovaan matkanneen Suorannan sijoitukset olivat täsmälleen samat myös normaalijuoksun kisassa, joka ammuttiin tiistaina ja keskiviikkona. Peruskilpailun parhaan tuloksen ja oman ennätyksensä (578) tähdännyt Suoranta putosi kultamitaliottelusta, kun Rovaniemen Mika Kinisjärvi oli semifinaalissa parempi.

– Peruskilpailuni oli erittäin hyvä, paljon paremmin se ei olisi edes voinut mennä. Oli itseluottamusta, ja ammunta oli tosi mukavaa. Mitaliotteluihin en saanut samanlaista fiilistä, ja minulla oli vaikeaa. Kinisjärvi oli semifinaalissa parempi. Tällaista tämä on. Tämä on niin hetkestä kiinni – se voittaa, kumpi osuu keskemmälle, Suoranta sanoi.

Kinisjärvi hävisi finaalissa Ukrainan Vladislav Shchepotkinille ja pokkasi hopeaa. Suoranta kukisti pronssimitaliottelussa Ukrainan Ihor Kizyman.

Joukkuekilpailussa Suomen nuoret olivat ylivoimaisia. Suoranta, Kinisjärvi ja Heikki Lähdeskorpi veivät mestaruuden uudella maailmanennätystuloksella 1708. Tulos on kova, sillä Venäjän miehet ottivat samoilla pisteillä miesten joukkuekisassa hopeaa. Nuorten entinen maailmanennätys oli venäläisten vuonna 2009 ampuma 1702.

Miesten normaalijuoksuissa suomalaisampujat eivät yltäneet mitaliotteluihin. Peruskilpailun jälkeen jaetulla neljännellä sijalla ollut Krister Holmberg jäi viidenneksi hävittyään uusinnan mitaliottelupaikasta Lukasz Czaplanille. Puolalainen eteni lopulta Euroopan mestaruuteen saakka.

Kangasalan Tomi-Pekka Heikkilä oli hitaiden juoksujen jälkeen viidentenä, mutta putosi toisena päivänä ammutuissa nopeissa juoksuissa 11. tilalle. Sami Heikkilä oli 15.

Holmberg ja Heikkilän veljekset sijoittuivat joukkuekilpailussa kolmanneksi.

Ampumaurheiluliiton liikkuvan maalin lajivalmentaja Ville Häyrinen oli kilpailun jälkeen tyytyväinen, mutta Heikkilät eivät.

– Samin suoritukset jatkuivat niin kuin koko talvi on mennyt. Ne eivät olleet sitä, mihin hän parhaimmillaan pystyisi, Häyrinen sanoi.

 

Ilma-aseiden EM-kilpailut 26.2.–6.3. Moskova, Venäjä

Miesten liikkuvan maalin normaalijuoksut. Peruskilpailu. 1) Jozsef Sike Unkari 584, 2) Tamas Tasi Unkari 578, 3) Vladislav Prianishnikov Ukraina 576, 4) Lukasz Czapla Puola 574/uusinta 20, 5) Krister Holmberg Suomi 574/18, 11) Tomi-Pekka Heikkilä Suomi 570, … 15) Sami Heikkilä Suomi 563.

Semifinaalit, Lukasz Czapla – Jozsef Sike 6-4, Vladislav Prianishnikov – Tamas Tasi 7-5

Pronssimitaliottelu. Jozsef Sike Unkari – Tamas Tasi Unkari 6-3

Kultamitaliottelu. Lukasz Czapla Puola – Vladislav Prianishnikov Ukraina 6-4

Joukkuekilpailu. 1) Unkari 1734 (ME), 2) Venäjä 1708, 3) Suomi 1707.

Poikien liikkuvan maalin normaalijuoksut. Peruskilpailu. 1) Jani Suoranta Suomi 578, 2) Vladislav Shchepotkin Ukraina 574, 3) Ihor Kizyma Ukraina 570, 4) Mika Kinisjärvi Suomi 569, 5) Heikki Lähdekorpi Suomi 561.

Semifinaalit. Mika Kinisjärvi Suomi – Jani Suoranta Suomi 6-1, Vladislav Shchepotkin Ukraina – Ihor Kizyma Ukraina 6-2

Pronssimitaliottelu. Jani Suoranta Suomi – Ihor Kizyma Ukraina 6-3

Kultamitaliottelu. Vladislav Shchepotkin Ukraina – Mika Kinisjärvi Suomi 6-4

Joukkuekilpailu. 1) Suomi 1708 (ME), 2) Ukraina 1675, 3) Venäjä 1614.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?