Kisa-Eaglesilla lopulta pronssinen kausi

Mestaruuteen asti edennyt Nikkarit oli liian kova pala purtavaksi välierissä, mutta pronssiottelussa Kangasalan Kisa-Eagles oli sitkeä loppuun asti. Kangasalalaisjoukkue varmisti itselleen jääkiekon kakkosdivisioonan kolmannen sijan vasta voittolaukauskilpailun jälkeen. Ikurin Vire taipui maalein 5–6, kun Antti Jyrkkä onnistui ratkaisevan maalin teossa.

Vire karkasi kahdesti kahden maalin johtoon ja siirtyi vielä 5–4-johtoon kahdeksan minuuttia ennen loppua. Eagles punnersi kuitenkin aina itsensä vastustajan rinnalle. Teemu Kraneis iski kahdesti, ja maalilla Tomi Nenonen urakoi ennen voittolaukauskisaa 51 torjuntaa.

 

Mestarin opissa

Välierissä Kisa-Eagles ei kyennyt horjuttamaan Nikkareita, jotka osoittivat vaarallisuutensa jo runkosarjassa. Ensimmäinen välieräottelu kääntyi Nikkareille kolmannessa erässä ja Eagles joutui taipumaan vieraskentällä maalein 7–2 (1–1 , 2–1 , 4–0).

Nikkarit osui henkisesti tärkeissä paikoissa aivan avauserän ja toisen erän lopussa. Joukkue karkasi alivoimalla 4–2-johtoon, iski sen jälkeen 5–2 ja heti perään Kisa-Eagles epäonnistui rangaistuslaukausyrityksessään. Turhautuminen purkautui jäähyilynä; viimeisen viiden minuutin aikana vihellettiin 54 minuuttia jäähyjä.

Kangasalla pelatussa toisessa pelissä Nikkarit karkasi 0–2:een ensimmäisen erän lopulla. Kisa kavensi toisen erän alussa, mutta sitten Nikkarit värkkäsi kaksi maalia puolessa minuutissa. 18 torjuntaa avauserässä kopannut Vili Virta teki kotkapaitojen maalinsuulla tilaa Niklas Myllyselle, joka oli edellisottelussa ehtinyt kiekon tielle 36 kertaa. Yli 320 katsojan harmiksi Eagles ei kuitenkaan kyennyt maalintekoon enää kuin kerran.

Kisa-Eaglesin maalivahti Niklas Myllynen hikoili välierissä Nikkareita vastaan. Pronssiottelussa torjuntavastuun otti Tomi Nenonen, joka joutui vielä hurjempaan kiekkosateeseen.