Äiti kaipaa perhekahvilaa

Pienimmät vuoden 2013 vauvat möngersivät vielä äitien ja isoäitien sylissä, kun isommat ottivat lelulaatikolla kontaktia kavereihin.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton ydintoimintaa on perhekahvila. Pälkäneellä perhekahvila on ollut jokaviikkoista toimintaa jo 16 vuotta. Nykyään se kokoontuu Pirtissä maanantaina aamupäivisin. Kello 9 ja 12 välillä kahvilaan voi poiketa milloin itselle parhaiten sopii.

Moni miettii, voiko ihan pienen vauvan kanssa tulla kahvilaan. Vauva ei kerhoja kaipaa, mutta äiti voi kaivata. Äideille löytyy perhekahvilassa tärkeää juttuseuraa ja vertaistukea. Vauvoille taas riittää perhekahvilassa sylittelijöitä. Moni vauva nukkuu vaunuissa ulkona ja on autuaan tietämätön äidin kerhoilusta.

Pälkäneellä on muitakin samalla periaatteella toimivia kerhoja. Tiistaisin kokoontuu seurakunnan perhekerho seurakuntatalolla kello 10–12 ja torstaisin kunnan mammakahvila Pirtissä kello 9–11.

Näihin kolmeen kerhoon ja kahvilaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. MLL:n ja seurakunnan perhekahvilassa sekä kunnan mammakahvilassa voi käydä niin usein tai harvoin kuin omaan ja vauvan rytmiin sopii.

 

Vauvaperheet tapasivat Pirtillä

Pälkäneen MLL esitteli toimintaansa ja perhekahvilaa uusille vauvaperheille viikko sitten. Vuonna 2013 syntyneiden vauvatapaaminen kokosi Pirttiin 11 vauvaperhettä. Paikalla oli vauvojen ja äitien lisäksi isiä, sisaruksia ja isovanhempia – eli kaikkiaan reilut 30 henkeä.

MLL Pälkäneen hallituksen jäsen Kaisa Jutila kertoi yhdistyksestä ja sen toiminnasta. Hallituksen edustajina paikalla olivat myös Vera Suutari ja Minna Liljedahl.

Perheet tulivat toisilleen tutuiksi, kaikki esittelivät itsensä vauvan syntymäkuukauden mukaisessa järjestyksessä, tammikuussa syntynyt sai aloittaa. Vauvoja oli ainakin Aitoosta, Vimmusta ja Onkkaalasta. Perheistä osa oli ikänsä Pälkäneellä asuneita, toiset paluumuuttajia ja osa muualta Pälkäneelle päätyneitä.

Muskarituokion jälkeen kahviteltiin. Sen lomassa pääsi tutkimaan lastenvaatetarjontaa takahuoneen kierrätyspisteessä, sillä Pirtissä oli meneillään lastenvaatteiden kierrätysviikko. Lähtiessä vauvat saivat lahjaksi MLL:n Pälkäneen yhdistykseltä sukat ja kylpylelun.

Huhtikuun ensimmäisenä lauantaina MLL järjestää renkaidenvaihtotapahtuman ja peräkonttikirppiksen Kostian koulun pihalla. Jos sää on vielä silloin talvinen, lauantaina 5.4. kello 10–13 järjestettävä tapahtuma siirtyy.