Pekka Laitinen johtavaksi rakennustarkastajaksi

Kangasalan johtavan rakennustarkastajan pesti on ollut jälleen haussa – jo kolmannen kerran lyhyessä ajassa. Sekä Jukka Latokylä että Timo Enqvist vaihtoivat maisemaa varsin nopeasti tultuaan valituksi.

Tekninen johtaja Mikko Ilkka sanoo, ettei pikaisten siirtymisten taustalla ole kuitenkaan sen erikoisempaa mystiikkaa tai konflikteja.

– Meillä oli kaksi konkaria, jotka olivat aiemmalta uraltani molemmat itsellenikin tuttuja. Molemmilla oli sellainen elämäntilanne, että voivat tulla meille, mutta tuo tilanne kuitenkin muuttui, Ilkka kertoo.

Ilkan mukaan kaksi aiempaa johtavaa rakennustarkastajaa houkuteltiin muuttuneiden elämäntilanteiden myötä takaisin omiin lähtöpaikkoihinsa, Latokylä Kaarinaan ja Enqvist Jämsään.

Maaliskuun lopulla remmiin on astumassa kuitenkin uusi mies. Aiemmin muun muassa Vihdin johtavana rakennustarkastajana työskennellyt Pekka Laitinen on valittu Kangasalle uudeksi johtavaksi rakennustarkastajaksi.

– Hän on nuori, mutta silti kokenut. Toivottavasti saamme pidettyä hänet täällä pidempään.

Johtava rakennustarkastaja on rakennusvalvonnan yksikön esimies, joka esimerkiksi päättää suurten hankkeiden rakennuslupien myöntämisestä ja toimii rakennus- ja ympäristölautakunnan toisena esittelijänä.