Naistenpäivässä kuullaan elämästä Nepalissa

Sunnuntaina 23.3. Marian ilmestyspäivänä vietetään perinteistä naistenpäivää Kangasalan kirkossa ja seurakuntakodilla. Juhla alkaa messulla kirkossa kello 10. Messussa naistyöryhmä esittää saarnanäytelmän, Karin Uotila saarnaa ja kirkkokuoro avustaa Matti Huomon johdolla.

Päivä jatkuu seurakuntakodilla. Tarjolla on nepalilainen lounas ja ohjelmaa.  Vierailevana puhujana on Kirsti Kirjavainen. Hän kertoo naisten, lasten ja vammaisten elämästä Nepalissa. Kirsti työskenteli vuoristoisessa maassa vuodesta 1977 syksyyn 2012 asti Suomen Lähetysseuran palveluksessa.

– Näkövammaisten, kuurojen ja fyysisesti vammaisten piilottelu, häpeily, armokuolema, julmuus ja nimettömyys, täysi arvottomuus herätti minut. Vuosien aikana arkuuden hävittyä kohtasin lapsia ja nuoria, jotka haaveilivat paremmasta elämästä, olivat vähästä tyytyväisiä ja pienestäkin muutoksesta riemuitsevia. Monet haaveksivat pääsevänsä kouluun. Oma haaveeni oli, ei vain edistää vammaisten kouluun pääsemistä, vaan myös ammattitaitoja, sosiaalista tasa-arvoa, lopettaa syrjintä, antaa toivoa, Kirjavainen kertoo.

Suomen Lähetysseuran ja sen paikallisten kumppanijärjestöjen pitkäaikaisen ja päämäärätietoisen työn kautta Nepalin vammaiset, naiset ja lapset ovat tulleet näkyviin ja saaneet äänen.

Naistenpäivän juhlan järjestää Kangasalan seurakunta. Lounaalla on vapaaehtoinen maksu, jonka tuotolla tuetaan vammaistyötä Suomen Lähetysseuran Tasauskeräyksen kautta. Mukaan voi tulla perheen kanssa. Musiikista vastaa Henna Nieminen päiväkuoron kanssa.