Uutiskatsaus

Maailman parhaana pujottelijana palkittu Tanja Poutiainen lopetti huippu-urheilu-uransa. Syynä oli se, että viimeiset kahdeksan vuotta ovat olleet pelkkää alamäkeä.

 

Tampereen parhaat ravintolat Plevna ja Heinätori on palkittu kahdella Nokian renkaalla.

 

Jorma Ollilan seuraava kirja on työn alla. Nimeksi on jo valittu ”Mahdoton menetys”.

 

Suomalainen kansanedustaja, jonka nimi on vaikea kirjoittaa, vertasi Putinia Hitleriin ja Staliniin. On kuitenkin havaittavissa pieni ero. Hitler ja Stalin tappoivat sekä omia että vieraita, Putin vain puolustaa omiaan.

 

Televisiokeskustelussa päädyttiin siihen, että sodan sytyttyä Ruotsin asevelvollisuudesta luopunut puolustus kestää vain viikon ja Suomen puolustus kuukauden. Tosiasiassa Ruotsin puolustus kestää ensin tuon kuukauden ja sitten viikon sen jälkeen.

 

Hallituksen kuuluisa, vuosia valmisteltu soteuudistus on valmiina kirjattavaksi lakiin. Terveyskeskukset muutetaan sairauskeskuksiksi.

 

Islaminuskoisten maiden tapaan Suomestakin tehdään täysin raitis maa. Alkoholia ei saa myydä eikä juoda kello kuuden jälkeen.

 

Liikenneonnettomuuksien ja ylinopeuksien lopettaminen on osoittautunut työlääksi, sillä liikkuvan poliisin tilalle tulleet peltipoliisit ovat huonoja liikkumaan.

 

Moni ministereistämme pääsee Euroopan parlamenttiin.  Taso nousee kummassakin päässä.

 

Turku on Suomen sivistyksen kehto. Jonkun pitäisi sitä kuitenkin hiukan heiluttaa.

 

Entinen ralliautoilija ja nykyinen purjehtija Nisse Eklund, 94, kertoi pitkän ikänsä salaisuudeksi sen, että hän on syönyt koko ikänsä pullaa ja on vain kerran erehtynyt maistamaan tomaattia.

 

Itäkeskuksen uudesta ympyrän muotoisesta tavaratalosta ulos osaaminen on osoittautunut vaikeaksi. Seuraavaksi kokeillaan keskipakoisvoimaa.

Kirjoittaja on lehtimies, Aitoo – Helsinki.