Video 1: Kakkosdivisioonan voittaneen joukkueen kannatuslaulu ”Se on VehU” kuvaa joukkueen hyvää yhteishenkeä

Kirsikka jäi puuttumaan kakun päältä

Tuhkimotarinan loppuhuipennus jäi 20 minuutin päähän. Nuorten kangasalalaismiesten VehU roikkui kiinni paikassa valtakunnalliseen futsalin ykkössarjaan vielä kauden viimeisen pelin viimeisen erän alkaessa.

– Tasapeli tai maalin tappiokin olisi riittänyt, mutta kaikki kaatui synkkään, ehkä kauden huonoimpaan viiden minuutin jaksoon vieraskentällä. Vaikka tavoitteet ylitettiinkin, se oikein kovan tempun tekeminen jäi niin lähelle onnistumista, harmittelee VehU:n Otso Lepomäki.

Joensuulainen SC Riverball käytti siekailematta vierasjoukkueen harhailun toisen osaottelun lopussa hyväkseen ja uusi sarjapaikkansa ykkösessä jättäen VehU:n nuolemaan näppejään nousukarsinnan päätteeksi. Toisaalta sormissa oli loppujen lopuksi varsin hyvä maku, sillä vastikään Kakkoseen nousseen joukkueen kausi ylitti kaikki odotukset: VehU voitti lohkonsa Kakkosessa ja eteni nousukarsintaan, aina Ykkösen porteille asti.

– Ei sitä syksyllä olisi uskonut. Vaikka kausi etenikin hyvin, laskimme silti koko ajan pisteitä karsijan paikan välttämiseen. Välillä on ollut pakko pysähtyä vieläkin miettimään, miten tässä näin kävi, Lepomäki myöntää.

 

Tasaista suoritusta – paitsi videolla

Vuosi vuodelta sarjatasoja ylöspäin kiivenneen VehU:n voi sanoa onnistuneen paitsi joukkueena myös yksilötasolla. Lepomäki arvelee, että sarjamenestyksen takana oli koko joukkueen suoritustaso, joka pysyi yllättävänkin korkeana ja vakaana läpi kauden.

– Siihen taas on mielestäni vaikuttanut porukan huikea yhteishenki, jonka myötä kaikki ovat sitoutuneet tekemään sovittuja asioita ensimmäisistä harjoituksista lähtien. Meidän oli myös nousijajoukkueena helppo lähteä pelaamaan, kun tavoite oli säilyä sarjassa ja meillä oli sitä kautta vain voitettavaa.

Paikallisvastuksen KaVo:n tavoin myös VehU työsti loppukaudesta sekä joukkueen että kannattajien mieliä nostattavan videon. Voitonjuhlissa esiin pulpahtanut ja kännykkäkameralla ikuistettu oman joukkueen kannatusbiisi päätyi pikavauhdilla nettijakeluun, ja esimerkiksi muusikko Friman luonnehti kipaletta ”tarttuvaksi ralliksi”.

– Sekin kappale osaltaan osoittaa sitä henkeä, joka pelaajien kesken vallitsee, Lepomäki hymähtää.

VehU:n väki hajaantuu urheilun saralla kesäksi; valtaosa pelaajista vaihtaa lajikseen jalkapallon 3.–5.-divisioonan eri joukkueisiin, ja osa nauttii hetkellisestä vapaudesta. Tiivis kaveriporukka pitänee jossain muodossa yhteyttä läpi koko kesän, mutta syyskuun koittaessa pelaajat istuvat aloituspalaveriin luomaan suunnitelmia ensi futsal-kaudelle.

– Mukavahan tällaisen vuoden jälkeen on lähteä uuteen kauteen, vaikka edessä oleva työmäärä onkin suuri. Meillä on loistava pohja ensi kaudelle, ja varmaankin pyrimme parantamaan tästä. Olisi hienoa saada vielä mahdollisuus yrittää nousua, ja toivottavasti olisimme silloin valmiimpia. Häviöstä jäi niin ikävä tunne, ettei sitä haluaisi enää kokea uudelleen.

VehU lähti nousukarsintoihin tosissaan. ”Mielestäni aina kuuluu lähteä pelaamaan voitosta. Voitimme ensimmäisen pelin, mutta parempi lopulta otti sen ykkössarjapaikan”, joukkueen johtohahmo Otso Lepomäki arvioi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?