Video 2: Viime kauden sarjanoususta oman jalkapallovideonsa tehnyt FC KaVo siirsi katseensa ulkokentille heti hyvin menneen futsal-kauden päätteeksi

Ulkokentiltä haetaan jatkoa hyvälle nosteelle

FC KaVo sijoittui futsalin kakkosdivisioonassa toiseksi. Suoritus saa pelaajavalmentaja Jussi Jokilammen myhäilemään.

– Tavoite eli sarjapaikan uusiminen saavutettiin, ja ennen kaikkea paikallisvastus VehU voitettiin molemmissa keskinäisissä peleissä, hän nauraa ylpeänä.

Jokilampea ei häiritse edes se, että nousukarsintaan edennyt VehU sijoittui sarjassa KaVo:a paremmin.

– Hieno homma, että menestyivät noin hyvin, hän toteaa.

KaVo:n futsal-joukkue jatkaa suunnilleen samalla koostumuksella pian alkaviin jalkapallon kolmossarjan peleihin. Ikämiehillä sisäpalloilu jatkuu vielä SM-lopputurnauksen verran; joukkue varmisti lopputurnauspaikan ja piirinmestaruuden viime viikonloppuna.

KaVo:n pelaajat eivät jääneet nautiskelemaan hyvin menneestä futsal-kaudesta vaan vaihtoivat lajia pian kauden päätyttyä.

Joukkue nousi viime kesän päätteeksi jalkapallon kolmosdivisioonaan eli Kolmoseen, johon on jo jonkin aikaa valmistauduttu vauhdikkaasti – suorastaan pöly lentäen. KaVo harjoittelee Pikkolan hiekkakentällä, jolla myös ensimmäiset kotipelit pelataan ennen kuin nurmikentät saadaan käyttöön.

– Moni joukkue on jo kysellyt otteluiden siirtämistä, jopa terveysriskeihin vedoten. Olemme kuitenkin sitä mieltä, että jos me harjoittelemme hiekalla kaksi kuukautta, niin kyllä sillä kentällä myös pelejä pelataan.

Jokilampi myöntää hiekkakentän olevan kuitenkin ongelmallinen: Jalkapalloliitto on hänen tietojensa mukaan ennen pitkää aikeissa kieltää hiekkakentällä pelaamisen kolmosdivisioonatasolla. Ei ihme, että Jokilampi haikailee pitkään suunnittelupöydällä olleen tekonurmen perään – varsinkin, kun Kangasala on asukasluvultaan Suomen suurin kunta, jossa ei ole yhtään tekonurmikenttää. Jokilammen mukaan tekonurmen saaminen helpottaisi koko Kangasalan jalkapallotoimintaa.

Kevään heikot harjoituspuitteet nostattavat sisua, ja näyttöhaluja tulevaan kauteen on vain kasvattanut aavistuksen ohdakkeinen harjoitusotteluiden sarja. Tsempin pitääkin olla kauden alkaessa kohdillaan, sillä edessä on tiukkoja vääntöjä.

– Helpolla emme tule pääsemään, Kolmonen on kuitenkin Suomen korkein niin sanottu täysin amatööripohjainen sarja. Pyrimme siihen, että saisimme hyvän startin ja heti alkuun pari yllätysvoittoa ja uskoa tekemiseen. Muuten kaudesta voi tulla tosi pitkä, Jokilampi ennakoi.

Motivaatiota on haettu myös joukkueen mediaryhmän tekemästä videosta, jossa käydään läpi viimekesäistä sarjanousua ja tekoja sen takana. Mediaryhmä ja valmennusjohto miettivät yhdessä vielä ennen kauden alkua erilaisia tapoja herättää yleisö saapumaan katsomaan kotiotteluita – tavoitteena on saada katsomoon muitakin kuin vierasjoukkueen bussikuski.

Jokilammen mukaan jonkinlainen, erikoinenkin, tempaus asian edistämiseksi saattaa hyvinkin olla luvassa.

– Enemmän näissä pitää olla huumorimielellä kuin naama irvessä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?