600 jäsenen raja ylittyi

Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistyksen toimintavuosi 2013 istuttiin päätökseen vuosikokouksessa maaliskuun lopulla Osuuspankin kerhohuoneella.

Yhdistykselle vuosi oli monessa suhteessa menestyksekäs. Taloudellinen tulos oli tyydyttävä, ja toiminnallinen saavutus oli iloinen yllätys: vapaaehtoistyön selkeä kasvu ja uusien toimijoiden saaminen mukaan toimintaan on aina ilon aihe. Sosiaalinen toiminta oli vilkasta – matkoja ja retkiä tehtiin kahdeksaan eri kohteeseen, joista neljä Suomen rajojen ulkopuolelle.

Yhdistyksen toimintapaletti koostuu monesta eri kokonaisuudesta. Näitä ovat muun muassa vapaaehtoistyö, liikunta, sosiaalinen toiminta, kuten matkat, retket ja omat pienet tapahtumat. Jokaiselle toiminnolle on omat vetäjänsä, mikä helpottaa yhdistyksen hallintaa kun vastuut eivät kasva liian suuriksi.

Yksi tavoitteeksi asetettu virstanpylväs saavutettiin vuoden aikana, kun 600 jäsenen raja rikkoutui. Jäsenmäärä oli vuoden 2013 lopussa 614 henkeä. Kahdeksan vuotta toiminut yhdistys on lyhyessä ajassa kasvanut yhdeksi seutukunnan suurimmista yhdistyksistä jäsenmäärältään.

Kokousasiat saatiin päätöksen taidolla ja rutiinilla Olavi Elon toimiessa kokouksen puheenjohtajana. Kokousesitelminä kuultiin pankkilakimies Anniina Kallion esitelmä Edunvalvontavaltuutuksesta. Pälkäneen kunnan hallintojohtaja Janita Koivisto puolestaan kertoi senioritalohankkeen tämänhetkisestä tilanteesta.

Kokouksessa huomioitiin yhdistyksen aktiiveja ansiokkaasta toiminnasta yhdistyksen vetäjinä; kaikilla takanaan kuudenvuoden hallitusrupeama. Eläkeliiton myöntämät hopeiset ansiomerkin saivat Sanelma Kari, Meeri Salonen, Urho Kittilä, Jaakko Sjöstedt, Simo Peltola, Hannu Ryynänen ja Risto Tuomaala. Merkit luovutti Eläkeliiton Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Elina Paukkunen.

Merkin saajat vasemmalta lukien: Risto Tuomaala, Jaakko Sjöstedt, Hannu Ryynänen, Simo Peltola, Urho Kittilä, Meeri Salonen ja Sanelma Kari.