Kangasalan kirjakauppa jakaa Härkösen uutuusteosta Takana puhumisen taitoa kolmen päivän ajan

Anna-Leena Härkönen on kirjan ja ruusun päivän nimikkokirjailija

Anna-Leena Härkönen on tämän vuoden Kirjan ja ruusun päivän nimikkokirjailija. Härkösen uutuusteosta Takana puhumisen taito jaetaan kirjakaupoissa 23. huhtikuuta alkaen, mutta vain kolmen päivän ajan, ja vain kaupanpäällisenä kymmenen euron ostoksesta.  Kirja ei siis tule yleiseen myyntiin.

Erikoisjulkaisun taustalla on kirjakauppiaiden halu korostaa Kansainvälisen kirjan päivän merkitystä lukemisen ystävien vuoden tärkeimpänä päivänä myös Suomessa. Samalla kirjakauppiaat haluavat muistuttaa roolistaan merkittävinä kulttuuriperinteen välittäjinä.

Kyrön ja Tervon rinnalle

Takana puhumisen taito on hirtehishuumorilla maustettu kokoelma nasevia, ennen julkaisemattomia kolumneja elämästä ja ihmisyydestä.

– Olen pitkään halunnut kirjoittaa ajatuksista ja kokemuksista, jotka ovat saamaan aikaan henkilökohtaisia ja hyvinkin universaaleja, Härkönen kertoo tiedotteessa. – Kutsu nimikkokirjailijaksi tuntui heti kunniatehtävältä. Sitten iski stressi, koska työstän tällä hetkellä myös toista kirjaa. Päätin kuitenkin laittaa romaanin toviksi hyllylle.

Kahdesta aiemmasta vuodesta poiketen erikoisteosta jaetaan kolmena päivänä.

– Monet kirjanystävät ovat harmitelleet aiempaa tiukkaa yhden jakopäivän käytäntöämme. Siksi tänä vuonna vastaamme kirjanystävien toiveeseen parilla lisäpäivällä”, kertoo Kirjakauppaliiton toimitusjohtaja Katriina Jaakkola.

Aiempia, Tuomas Kyrön ja Jari Tervon kirjoittamia nimikkoteoksia jaettiin yli 30 000 kappaletta yhden päivän aikana.

 

Kirjat kulttuurin kivijalka

Härkösen teosta jakaa noin 150 kirjakauppaa. Yksi niistä on Kangasalan kirjakauppa. Kirjakauppias Antti Pyykkösen mukaan Kirjan ja ruusun päivä on kirjakaupassa kirjavuoden kohokohta, joka nostaa kirjan ylös nykyisin niin hiljaisesta kevättalvesta.

– Kirjan ja ruusun päivän kirjakampanjan tehtävänä on nostaa kirjojen asema niiden ansaitsemalle tasolle ja yleensäkin saada ihmiset ostamaan kirjansa nimenomaan Kirjakauppaliiton jäseniin kuuluvista kivijalkakirjakaupoista. Kirjathan ovat kulttuurin kivijalka! Pyykkönen tokaisee.

Pyykkönen kertoo lukeneensa kaksi aiempaa Kirjan ja ruusun päivän teemakirjaa.

– Kyrön Miniä ja Tervon Jarrusukka olivat erinomaista luettavaa, enkä lainkaan epäile, etteikö Anna-Leena Härkönen pystyisi samaan kuin nuo kaksi mieskirjailijaa. Hänellä on sana ja huumori hallussa. Sen verran kevyestä teoksesta on kyse, että sen lukaisee helposti vielä saman päivän iltana. Ja näin aion tehdä.

 

 

 

 

 

 

 

Mikä kirjan ja ruusun päivä?

- Kirjan ja ruusun päivän alkuperä on vuodessa 1926, jolloin barcelonalaisen kirjakauppiaan ajatuksesta huhtikuun 23. valittiin kirjojen ja ruusujen päiväksi.

- Vuonna 1995 Unesco julisti Kirjan ja ruusun päivän Maailman kirjan ja tekijänoikeuden päiväksi. "Kirjat ansaitsevat erityisen päivänsä, jolloin niitä juhlitaan vapauden, yhteenkuuluvuuden ja rauhan symboleina", sen julistus kuului.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?