Laskettelukauden päätösviikonloppu

Sappee on eteläisen Suomen ainoa hiihtokeskus, jossa pääsee pääsiäisenä laskettelemaan.

Sappee on eteläisen Suomen ainoa hiihtokeskus, jossa pääsee pääsiäisenä laskettelemaan. Sappeen rinteistä on auki puolet.

Suurin osa etelän hiihtokeskuksista sulkee hissit huhtikuun alkupuolella. Sappeessa laskettelukausi jatkuu perinteisesti huhtikuun puoliväliin tai pääsiäiseen, mikäli pääsiäinen on osunut huhtikuun loppupuolelle, kuten kuluvana vuonna.

Sappeen kaudesta tulee lähes neljän kuukauden mittainen, sillä rinteet avattiin 14. joulukuuta, ja viimeisen kerran mäkeen pääsee sunnuntaina 20. huhtikuuta. Poikkeuksellisen lämpimistä sääoloista huolimatta rinteet pystyttiin pitämään tauotta auki läpi talven.

Alkuvuoden vesisateiden aikaan hiihtokeskus oli hiljainen. Kävijöitä oli odotettua vähemmän myös kevättalvella. Sukset ja laudat jäivät pölyttymään, koska luonnonlumi häipyi varhain kyliltä ja kaupungeista.

Sappeen viime kausi oli historian paras, mutta tänä vuonna ei ylletä ennätyslukemiin. Lämpimästä talvesta johtuva keskinkertainen tulos siirtää matkailualueen investointeja.

Poikkeusolot osoittivat edellisvuosien lumetusjärjestelmäsatsaukset oikeiksi. Kun pakkaset vihdoin alkoivat tammikuun puolivälissä, 30 hehtaarin rinnealueelle tykitettiin 19 päivässä 250 000 kuutiota keinolunta.

Vaikka keinolumi kestää vesisateita ja lämpöä paljon luonnonlunta paremmin, maaliskuun pakkasten aikaan Sappeessa turvauduttiin lisälumetukseen, jolla varmistettiin että lunta riittää pääsiäiseen saakka.

Laskettelukauden lisäksi myös Sappeen keikkatalvi päätetään pääsiäisviikonloppuna, kun A. Aallon rytmiorkesteri esiintyy Huipussa lauantaina.