Riku Heleniuksen KHL-sopimus julkistettiin

Pälkäneläislähtöinen maalivahti Riku Helenius pelaa ensi kaudella Helsingin Jokereiden joukkueessa. Kotimaisen Liigan ensi kaudeksi itäiseen KHL-jääkiekkoliigaan vaihtava Jokerit julkisti Heleniuksen kaksivuotisen sopimuksen maanantaina.

Pälkäneen, Kangasalan ja Tampereen jäillä nuoruusvuotensa opit saanut Helenius torjui jyväskyläläisen Jypin Suomen mestariksi kaudella 2011–12 erinomaisilla tilastoilla. Hänet palkittiinkin kauden päätteeksi Urpo Ylönen -palkinnolla sarjan parhaana maalivahtina.

26-vuotias Helenius pelasi kaksi edellistä kautta Pohjois-Amerikassa NHL-seura Tampa Bay Lightningin organisaatiossa.

– Helenius on isokokoinen, peittävä ja korkean potentiaalin omaava maalivahti, joka on voittanut mestaruuden Suomessa. KHL:ssä menestymiseen tarvitaan kaksi hyvää maalivahtia ja luotamme Rikun olevan toinen heistä, kertoi Jokereiden GM Jari Kurri seuran tiedotteessa.

Jari Kurri ja Riku Helenius. Kuva: Jokerit.