Tarinat jäävät mieleen

Pia Rämö (pöydän päässä) kerää ilmoittautumisia tarinallistamistyöpajalle. Mikkolan Navetan toimintaa suunnittelemassa myös Merja Kirjasniemi (vasemmalla), Pirkko Syrjänen, ja Perttu Pohjanperä. Kuva: Erkki Koivisto.

 

Valtakunnallisen kylämatkailun koordinaatiohankkeen järjestämä koulutustilaisuus sai maaliskuun lopulla Luopioisissa runsaan joukon pohtimaan kylämatkailun tuotteistamiseen liittyviä asioita. Kylämatkailuhankkeen järjestämä työpaja saa jatkoa maanantaina, kun Mikkolan Pytingin valtuustosalissa pidetään tarinallistamistyöpajaa. 28.4. kello 16–20 järjestettävän työpajan vetäjänä toimii Anne Kalliomäki Tarinakoneesta.

Tarinalähtöisestä palvelumuotoilusta on hyötyä kaikille palvelualoille. Pelkät palvelut eivät enää riitä, vaan asiakkaat haluavat kokonaisvaltaisia kokemuksia. Tarinalla voi hallita kokonaisuutta ja luoda tunteita; elämyksellisyys ja leikkimielisyys ovat tulevaisuuden menestystekijöitä.

Kun tarina on osa asiakkaan kokemusta, se jää mieleen. Tarinoiden ansiosta asiakkaat tunnistavat yrityksen ja ovat valmiita suosittelemaan persoonallisia palveluita muillekin. Tarinat helpottavat myös kohderyhmien tavoittamista ja matkailutuotteen myyntiä.

Tarinallistamistyöpaja on osallistujille maksuton. Pia Rämö kerää 24.4. saakka ilmoittautumisia osoitteessa ramo.pia@gmail.com ja numerossa 041 757 2423. Mukaan voi lähteä myös ilmoittautumatta.

Osallistujien toivotaan muistelevan etukäteen Kukkian seudun tarinoita sekä ottavan mukaan materiaalia kylän historiasta, tapahtumista ja henkilöistä, jotta työpajassa päästään heti työstämään tarinoita.