Taidesuunnistus järjestettiin kymmenennen kerran

Taiteilija Liisa Soini.

Pirkanmaan taidesuunnistustapahtuma järjestettiin viime viikonloppuna jo kymmenennen kerran. Yleisöllä oli mahdollisuus vierailla ateljeissa, työtiloissa, gallerioissa ja muissa näyttelypaikoissa tapaamassa kuvataiteilijoita, käsityöläisiä ja muotoilijoita työnsä äärellä.

Pikonlinnassa sijaitseva galleria Villa Armas osallistui Pirkanmaan taidesuunnistukseen toista kertaa. Gallerian omistaja Auli Tikkalan mukaan yleisö on löytänyt tiensä Pikonlinnaan kohtalaisen hyvin, ja osa taideteoksista on vaihtanut kotia.

– Olemme pitäneet matalaa kynnystä, ja toivottaneet kaikki vierailijat tervetulleiksi katselemaan töitä. Suurin osa esillä olleista teoksista on ollut lainattavissa esimerkiksi kuukaudeksi tai pariksi omalle seinälle. Mikäli sen jälkeen on halunnut ostaa teoksen, on maksetut kuukausivuokrat hyvitetty teoksen loppuhinnasta pois, Tikkala kertoo.

Taideteosten lisäksi talon historia on kiinnostanut näyttelykävijöitä.

– Olemme saaneet vierailtamme paljon tietoa talosta ja kuulleet mielenkiintoisia anekdootteja näiden 80 vuoden ajalta. Joku on vieraillut talossa ylilääkärien asuttaessa rakennusta, joku taas työskennellyt siellä henkilökuntana. Kivalta on myös tuntunut kuulla vieraiden kehuvan talon henkeä.

Tänä vuonna Villa Armaan näyttelyssä on mukana 22 Eurooppalaisen Kulttuuriyhdistyksen taiteilijaa. Esillä on grafiikkaa, puugrafiikkaa, keramiikkaa, veistoksia, akryyli- ja öljyväritöitä ja valokuvia. Kangasalalaisia taiteilijoita mukana on Anna Träff, Martti Kortemaa, Roy Pashur, Riitta Santala-Köykkä ja Liisa Soini. Pälkäneläisiä ovat Anja Mattila-Tolvanen ja Paul Tiililä.

 

Taidesuunnistuksessa pääsi tutustumaan myös Iltasmäessä asuvan Kati Valkosen grafiikkaan ja maalauksiin. Kangasalla ovensa kävijöille avasi kuvanveistäjä Ilkka Virtanen. Tuula Herranen tutustutti kävijät keramiikkaan, Ulla Sipilä kortteihin sekä Katri Viitanen, Maija Torhola ja Päivi Mansikka-aho kuvataiteeseen.