Pelaamisen riemua

Kuten kokoerostakin huomaa, Tampereen Ilveksen mustapaitainen joukkue 10–11-vuotiaiden sarjassa oli jonkin verran nuorempi kuin KU-68:lla. Kangasalalaispelaajat pelasivat herrasmiesmäisen pehmeästi, mutta sekään ei riittänyt avittamaan Ilvestä rauhallisen ottelun voittoon.

KU-68:n sählykerhojen kausi päättyi Pitkäjärvellä pidettyyn päätösturnaukseen, johon osallistui myös Pälkäneen Luja-Lukon ja Tampereen Ilveksen juniorijoukkueita. Pälkäneläis- ja tamperelaisjoukkueiden lisäksi kerhojoukkueet pääsivät mittaamaan tasoaan oman seuran muita kerhojoukkueita vastaan. 5–12-vuotiaita pelaajia viiletti kentällä noin satakunta – jos kaikki kerhotoiminnassa talven aikana mukana olleet olisivat osallistuneet, määrä olisi kohonnut kaksikin kertaa suuremmaksi.

Kulunut kausi saatiin Kangasalla vietyä läpi samoissa saliolosuhteissa kuin edellinenkin. Lisävuorot kelpaisivat KU-68:lle siinä missä muillekin seuroille, mutta Kyötikkälän koulun ja liikuntasalin jäätyä lähtötelineisiin välitöntä helpotusta ei ole luvassa. Toisaalta tarvetta aikuisille ohjaajille olisi jo nykyiselläänkin.

Isosta harrastajamäärästä huolimatta muutama peluri olisi tullut silti kauden mittaan tarpeeseen: KU-68:n naisten joukkue putosi kolmosdivisioonasta pykälää alemmas jouduttuaan tahkoamaan loppukauden minimipelaajamäärällä ilman vaihtopelaajia. Kuten miesten edustusjoukkueenkin kanssa, yksi maali oli lopulta ratkaiseva. Putoaminen varmistui kauden viimeisessä ottelussa.

Salibandyjaoston puheenjohtajan Reijo Hermanforsin mukaan näyttää todennäköiseltä, että pienellä pelaajajoukolla toimivat KU ja Ilves lähtevät ensi kauteen yhteisellä naisjoukkueella.

Toisaalta seura miettii miesten puolelle kakkosjoukkueen perustamista. Edustusjoukkueessa on ollut käynnissä eräänlainen sukupolvenvaihdos, kun A-junioreista siirtyneet nuorukaiset ovat ottaneet joukkueessa isoa roolia. Uudesta kakkosjoukkueesta on kaavailtu pelipaikkaa osalle edustusjoukkueen ”jäähdyttelemään” siirtyvistä konkaripelaajista ja seuran nykyisille B-nuorille, koska A-juniorijoukkuetta ei välttämättä ensi kaudelle saada perustettua.

Luja-Lukko ja KU-68 tarjosivat katsojille ja valmentajille viihdyttävän vauhdikkaita otteluita eri ikäsarjoissa.

Itse päätösturnaus oli kuitenkin nuorten kerhopelaajien tähtihetki. Ottelut käytiin reilussa hengessä, ja yleisökin antoi rehdisti tunnustusta joka joukkueelle pelipaidan väristä riippumatta.

Hyvinhän se meni!