Aki Niemen vauhtiin ei muilla osaa eikä arpaa

Aki Niemi uusi helposti viimevuotisen voittonsa Kaukkalan kylämaisemissa.

Voittajan osalta IV Kaukkalan ympärijuoksu ei tuonut mitään uutta keväisen auringon alle: Aki Niemi hallitsi kotikylänsä kevätkirmausta viimevuotiseen tapaan suvereenisti. Niemi lähti heti startista omille teilleen ja maalissa eroa seuraavaan oli kertynyt jo pitkälti toista minuuttia.

Kakkospalkintokin jäi järjestävään kylään, kun jalkavaivansa selättänyt Hannu Ilonen jätti viimeisessä nousussa melkein-kaukkalalaisen Timo Heikkilän reilun kymmenen sekunnin päähän. Siihen asti kaksikko taivalsi koko matkan rinta rinnan. Vielä tiukempi oli taisto juoksun nelossijasta, kun niin ikään tasatahtia edenneet Pälkäneen Petri Ketola ja Kuhmalahden Juha Hokka ottivat mittaa toisistaan. Ketola oli kirissä parin sekunnin verran nopeampi.

Naisten sarjan selkeä hallitsija oli puolen minuutin marginaalilla Leena Kudjoi Kangasalta. Toiseksi pyyhälsi Pälkäneen Noora Berg, joka joutui lopussa tiukille hyvin nousseen Liisa Kudjoin kanssa. Aitoon Marika Jokinen sijoittui neljänneksi ennen Kaukkalan omaa tyttöä Suvi Lahtista.

Nuorten ykkönen oli 13-vuotias sisupussi Kasperi Laine, joka petrasi viimevuotista voittoaikaansa yli minuutilla. Tällä menolla kaveri hätyyttelee koko kisan ykkössijaa jo ennen kuin tulee täysi-ikäiseksi. Laineen perheestä löytyy kovakuntoista nousevaa polvea aika liuta, sillä Kasperin siskot Saana ja Selja veivät nuorten muut palkintosijat. Kesäkaukkalalainen Jenna Korkeila ylsi neljänneksi ennen Laineen sisarusten neljättä jäsentä Aapelia.

Olkapää vei voittajalta teräkunnon

Aki Niemi oli tyytyväinen voittoon, mutta ei aikaansa, joka oli toista minuuttia vuoden takaista voittonoteerausta hitaampi.

-Olkapäävamma pilasi talven niin, etten ole pystynyt juoksemaan kuin nelisensataa kilometriä. Peruskunto on yhä kohtalainen, mutta hapenotossa juoksemattomuus tuntuu, mies tilitti vastoinkäymisiään.

-Nyt olkapää on onneksi kunnossa, ja kun kesän pääsee juoksemaan, voi syksyllä pystyä taas maratonillekin. Kalenterissa on ainakin riittävästi juoksutapahtumia tarjolla tästä eteenpäin.

Sää suosi ympärijuoksua jälleen kerran. Ilma oli vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen lämmin ja reitin soratiet mainiossa kunnossa. Myös huolto pelasi ja Kaukkalan komealla laavulla munkit, mehut ja makkarat katosivat parempiin suihin.

Tapahtuman primus motorilla Anssi Kukkosella eivät suupielet suuntautuneet alaspäin, vaikka osallistujamäärä ei yltänyt aivan viimevuotiselle tasolle. Kato koetteli lähinnä miesten sarjaa, jossa tuli muutamia poisjääntejä viime hetken sairastumistenkin vuoksi.

Kukkosen järjestämien juoksutapahtumien sarja jatkuu kesäkuun alkupuolella Aitoon harjupoluilla kisailtavan Aitoo Trailin merkeissä. Siellä matkavaihtoehtoina ovat 7 kilometriä ja puolimaraton (21 km).

Moni aikuinenkin sai katsella Kasperi Laineen kantapäitä