Pohjavesiluokituksissa yhä korotuspaineita

Pälkäneen tekninen lautakunta on ilmoittanut Pirkanmaan Ely-keskukselle, että Ely-keskuksen kaavailemat pohjavesien luokitusmuutokset eivät saa millään tavoin haitata Pälkäneen kunnan kunnallisteknillisiä hankkeita mahdollisilla luokitusmuutosalueilla. Lautakunta on esittänyt Ely-keskukselle, että ennen mahdollisia luokitusmuutoksia on kyseisillä alueilla tehtävä perusteelliset tutkimukset. Pälkäne pyysi Ely-keskukselta lisäaikaa asian käsittelyyn, mutta tuloksetta.

Lausuntoa pyytäneen Ely-keskuksenkaavailuissa on ollut muuttaa pohjavesiluokitusta Syrjänharjun ja Konkunharjun välisellä alueella. Osalla alueesta luokitus ollaan nostamassa kakkosluokasta ykkösluokkaan ja osalla kolmosluokasta kakkosluokkaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?