Turboahdettu tapahtumapäivä

Pälkäneen tapahtumakalenteri on kunnan kokoon nähden vakuuttava esitys. Pitäjän eri kolkilla tapahtuu ympäri vuoden enemmän kuin aktiivinenkaan ihminen ehtii kokea.

Melkoinen osa omaleimaisista tapahtumista syntyy Luopioisten aktiivisissa kylissä. Monet pienet yhdistykset saavat enemmän aikaan kuin suurten kaupunkien isot järjestöt.

Tapahtumista iso osa keskittyy kevättalveen ja kesään, ja siksi vuoteen mahtuu muutama ruuhkaviikonloppu, jolloin tapahtuu joka puolella.

 

Kangasalan tapahtumakalenteri on keskivertoviikolla paljon vaatimattomampi kuin pienen maalaisnaapurinsa. Kahtena tulevana viikonloppuna Kangasalla vietetään kuitenkin superviikonloppua, jolloin korkeintaan pääkaupunkiseutu pystyy kilpailemaan sen kanssa tapahtumatarjonnassa.

Ensi viikonloppuna Kangasalla vietetään uusiin mittasuhteisiin kasvanutta kulttuuritoria, sitten yrittäjien kevätmarkkinoita.

Tapahtumaviikonloput ovat esimerkkejä Kangasalan mallista: puuhastelun sijaan tehdään isosti ja näyttävästi.

 

Yrittäjien markkinat ovat perinteisesti käynnistäneet Kangasalan kesäkauden. Kulttuuri- ja hyvinvointitori tarjoaa tänä vuonna varaslähdön, sillä se tuo kirjaston ja torin ympärille häkellyttävän runsaudensarven tulevaksi lauantaiksi.

Jos haluaa istua antoisissa esitelmissä, kuultavaa riittää koko päiväksi, eikä silti ehdi kaikille luennoille, koska ne menevät osin lomittain. Jos haluaa kiertää tapahtumapisteitä, joutuu valitsemaan teemansa, jotta ehtisi raapaista edes pintaa.

Kymmenet tapahtumapisteet ja antoisat esitykset ovat melkoinen näyte kangasalalaisesta osaamisesta, aktiivisuudesta ja yhteistyökyvystä. Näkemistä ja tekemistä on koottu viiden tunnin ajaksi niin valtavasti, että ahmijaa vaanii kulttuuriähky ja yliannos terveyttä. Ohjelmaa olisi riittänyt vähintäänkin tapahtumaviikoksi.