Viimeinen ikkuna avautui Tampereella

Pälkäneläisen Paul Tiililän juhlanäyttely ”Viimeinen ikkuna” on avattu Tampereella. Näyttely juhlistaa Tiililän pitkää uraa lehtikirjoittajana ja myös taiteilijana.

Tiililän ensimmäinen lehtikirjoitus julkaistiin vuonna 1948, ja vakituisen mielipidekirjoittelun hän aloitti 50 vuotta sitten vuonna 1964. Sittemmin hän on kirjoittanut pakinoita ja kolumneja kymmeniin eri lehtiin. Hän on osoittanut kykynsä myös runojen kirjoittajana.

Taiteen parista Tiililä ei omien sanojensa mukaan koskaan ajatellut saavansa uraa. Venetsiassa 1990-luvun alussa saamansa yllykkeen jälkeen hän kuitenkin päätti kokeilla, ja jo aloitusvuonna hän piti ensimmäisen yksityisnäyttelynsä. Vuosien saatossa hän on pitänyt lukuisia muita yksityisnäyttelyitä ja ollut mukana yli sadassa yhteisnäyttelyssä. Hän on osallistunut muun muassa Venetsian Biennaalin 50-vuotisjuhlanäyttelyyn ja vuoden 2008 Pekingin olympialaisten viralliseen taidetapahtumaan Olympic Fine Arts.

Postitaiteen lisäksi Tiililä on erikoistunut tietokoneella tehtyyn digital art -taidemuotoon.

Keskus Galleriassa esillä olevan näyttelyn avasi tiistaina 6.5. Piia-Noora Kauppi, ja tilaisuudessa esiintyi mezzosopraano Katariina Heikkilä. Viimeinen ikkuna pysyy auki 7.6. asti.