Vatialasta ehkä kouluun Vehmaisiin

Kangasalan kunta hioo yhteistyötä Tampereen kaupungin kanssa Vehmaisten koulun uudisrakentamisesta. Kunta on jo varautunut tilaamaan viisi perusopetustilaa uudesta Vehmaisten koulusta.

Tampere suunnittelee rakentavansa uuden koulun sisäilmaongelmista kärsineen Vehmaisten koulun tilalle, ja koulu sijaitsisi reilun puolentoista kilometrin päässä Vatialan koulusta. Kangasala on asettanut jatkoneuvottelujen ehdoksi sen, että kunta omistaa noin miljoonan euron maksuosuuttaan vastaavan osuuden kiinteistöstä.

Nykyisin osin parakeissa toimiva Vatialan koulu odottaa peruskorjausta ja laajennusta lähivuosina. Kangasalla on laskeskeltu, että väestönkasvun vuoksi palvelujen lisäystarpeita on niin koulu-, päivähoito- ja terveyspalveluissa eivätkä Pitkäjärven yläkoulu ja Vatialan alakoulu riitä jatkossa vastaamaan alueen koulupaikkatarpeisiin.

Kangasalan tilatarve Vehmaisten koulusta on arvioitu on noin sadalle oppilaalle.