Lauantai kirkasti ilmeet markkinoilla

Markkinahumussa tuli vastaan kaikenlaista väkeä.

– Kyllähän siinä stressi helpotti, kun lauantaina katselin miten paljon ihmisiä oli. Vielä kahden aikaankin väkeä oli tosi hyvin liikenteessä. Perjantain jälkeen osa markkinamyyjistä harmitteli vähän myyntiä, mutta lauantaina heitäkin jo hymyilytti, tuumaa Kangasalan Yrittäjien Kevätmarkkinoiden markkinaisäntänä toiminut Mika Liikka.

Yhden päivän kävijäennätyksen tuntumaan yltänyttä lauantaita myhäillyt Liikka oli vetovastuussa nyt ensimmäistä kertaa.

Markkinaisäntä Mika Liikka viihtyi torin seudulla tiiviisti torstaista sunnuntaihin.

– Olihan tämä sellainen harjoitteluvuosi. Monta asiaa oli sellaista, mitä ei tule heti mieleen. Onneksi tukiverkosto on erittäin hyvä.

Kokemus markkinoista ja niiden isännöimisestä olikin sen verran positiivinen, että Liikka on jo lupautunut markkinaisännäksi myös ensi kevääksi.

Töitä markkinat ovat teettäneet isolle joukolle lukemattomia tunteja jo useita kuukausia. Viimeisinä päivinä torstaista sunnuntaihin talkooryhmä paiski hommia aamuvarhaisesta iltamyöhään.

Vaivannäön todettiin viikonloppuna kuitenkin taas kerran kannattavan.

– Kysyntää olisi Kangasalla varmasti muillekin isoille kesätapahtumille. Yrittäjien rahkeet eivät vain taida toiseen sellaiseen riittää, Mika Liikka arvioi.

Markkinat toivat väriä Kangasalan keskustaan.

Kyytiä piisasi

Kaikki markkinapöydät oli myyty loppuun, joten kävijöillä riitti ihmeteltävää. Erillisen lastenalueen vetonauloina olivat pelastusajoneuvojen lisäksi muun muassa karuselli sekä hieman isompia lapsia kiinnostaneet karaoke ja ilmainen laukaisututka. Salibandypallolle annettiin kovaa kyytiä joka ikäryhmässä, ja osa kokeilleista huomasi olevansa enemmän tarkkuus- kuin voimalaukojia. Se lohdutti aikuisia harrastelijoita, jotka jäivät liigapelaajan vauhdista yli 40 kilometriä tunnissa.

Moni kävi kokeilemassa taitojaan pallonheitossa, urheilullisimmat myös sählytutkassa ja kokeilunhaluisimmat karaokessa.

Molemmat illat, esiintyjinä Hauli Bros Duo ja dj JBC, keräsivät hyvin yleisöä markkinatelttaan – vaikka perjantaipäivän keli ei välttämättä yleisöä runsaasti lupaillutkaan. Paikalliset esitykset, kuten Heikki Mäenpää, englanninkielinen leikkikoulu ja tanssiesitykset, näyttivät kiinnostavan puolestaan päiväyleisöä.

Markkinoilla oli myös poliittista värinää. Pääministeri Jyrki Katainen piipahti paikalla, ja eri puolueet olivat kattavasti edustettuina EU-vaalien alla.

Jarl ja Angelica Ingalsuo näyttivät tanssimisen mallia.