Talat aloittivat SM-sarjan voitoilla

Topi Tala ja Teemu Tala aloittivat SM-sarjan selvillä voitoilla.

Topi ja Teemu Tala aloittivat sivuvaunukrossin SM-sarjan voittoisasti. Pälkäneläis-kangasalalainen kaksikko voitti molemmat lähdöt Porin Yyterissä kaasutellussa avauskisassa.

Avauserässä kakkoseksi ajaneet Joonas ja Juho Saloniemi hävisivät Talan veljeksille reilut 50 sekuntia. Toisessa startissa ykköshaastajat Riku ja Lari Kunnas pistivät voittajat tiukemmille, ja eroa kertyi 11 sekuntia.

– Kunnakset pääsivät aluksi karkuun, kun meillä startti ei mennyt ihan putkeen. Hiukan jo alkoi pelottaa, päästäänkö ollenkaan ohi. Jotkut kohdat radasta ovat vaikeita sivuvaunuille eikä ohituspaikkoja ole liikaa tarjolla, Topi Tala kertoi.

Hän ajoi viime vuonna Suomen mestariksi hyvinkääläisen Jussi Veräväisen kanssa. Täksi vuodeksi Tala sai kyytiin veljensä Teemun, joka on kuntoutunut kisakuntoon neljän vuoden takaisen loukkaantumisen jälkeen.

Kaksikko tavoittelee SM-sarjan lisäksi menestystä myös MM-sarjasta ja Viron mestaruussarjasta. Baltian retket eivät alkaneet kovin suotuisissa merkeissä, sillä viikkoa ennen SM-avausta ajettu Viron kisa päättyi kolmen kurvin jälkeen puolarikkoon ja keskeytykseen.

Viron kisa ajettiin erittäin vaativissa oloissa, sillä kaatosade muutti savisen radan liejuksi. Talan veljesten oli tarkoitus jatkaa seuraavaksi päiväksi Latvian. Muiden kärkikuskien tapaan he jättivät reissun väliin, sillä olosuhteet Kegumsissa olivat yhtä lohduttomat kuin Virossakin.

Aivan hukkaan Viron reissu ei mennyt, sillä aika-ajoissa Talat ehtivät nähdä, että vauhti riittää myös Suomenlahden eteläpuolella: sydänhämäläiskaksikko kaasutteli toiseksi nopeimman ajan.

 

Sipilä seitsemäs, Bährend kymmenes

Motocrossin SM-sarjan avauskisan sydänhämäläismenestystä täydensi Kangasalan Moottorikerhon Joel Lahti, joka sijoittui MXB-luokan yhteistuloksissa neljänneksi. Avauslähdössä hän oli viides ja toisessa startissa neljäs.

Sahalahden veteraanikuski Matti Sipilä kiusasi nuorempiaan MXB-luokassa. Sipilä kaasutteli sijoille 11 ja kuusi. Molemmat startit voitti Teemu Sundelin. Hän oli kotiradallaan aivan omilla sekuntiluvuilla. Sipilä sijoittui yhteistuloksissa seitsemänneksi.

Mönkijöiden SM-sarjan avauskisan voitti KauhMK:n Olli Koskela. Sahalahtelainen Tuomas Bährend oli avauslähdössä kymmenes ja toisessa startissa 11.

– Olo oli kuin jääkarhulla Saharassa, Bährend manasi tukalan kuumia oloja.

– Kroppa ei kestä kuumuutta. Mutta ei sippaaminen vaikuttanut sijoitukseen ensimmäisessä erässä. Toisessa lähdössä sijoitus olisi voinut olla pari pykälää paremmin, jos en olisi mokaillut matkalla, Bährend sanoo.