Kangasala Beach Volley iskettiin käyntiin

Pitkäjärven koululla pelattiin Kangasalan kesän ensimmäinen beach volley -turnaus, tuttuun tapaan sisällä ennen biitsikentille siirtymistä. Tänä vuonna parisarjaa ei tullut lainkaan, vaan kolmikkosarjassa taisteltiin seitsemän joukkueen voimin. Paikallisturnaus pyörii nyt jo viidettä vuotta.

Tuttuja pelaajia oli edellisiltä vuosilta, mutta uusiakin vahvistuksia saatiin mukaan. Muun muassa ammattipelaaja Matti Hietanen, joka oli tänä vuonna Dubaissa pelaamassa, oli vahvistamassa Heikki Jaatisen ja Kimmo Niittysen joukkuetta. Kovia pelaajia oli ympäri Pirkanmaata pelaavista joukkueista mukana.

Alkuun pelattiin kahdessa lohkossa runkosarjapelit, joista ykköslohkon voittajiksi raivasivat tiensä Jouko Henttonen, Outi Munnukka ja Lasse Juvela kahdeksalla pisteellä voittaen eräpisteissä tasoissa olleet Krister Hentilän, Joni Sokan ja Juuso Rautakorven. Toisen lohkon ykköseksi tulivat Topias Koukkula, Eetu Rantanen ja Miikka Puranen.

Puolivälieriin joutuivat siis Tuomas Alatalo, Teppo Heikkilä ja Keijo Valkama, jotka joutuivat nöyrtymään Matti Hietasen, Heikki Jaatisen ja Kimmo Niittysen halutessa voittoa kovemmin (18–21, 20–22). Toisessa otteluparissa Matti Kannus, Niilo Sointu ja Henri Lindholm taistelivat Hentilää, Rautakorpea ja Sokkaa vastaan. Kova kolmen erän ja jatkopalloille mennyt ottelu kääntyi kuitenkin jälkimmäisille luvuin 21–16, 13–21, 16–14.

Välierissä Henttonen, Munnukka ja Juvela saivat kylmää kyytiä Hietaselta, Jaatiselta ja Niittyseltä erin 14–21, 14–21. Toisessa välieräpelissä lohkovoittajat Koukkula, Rantanen ja Puranen pitivät tasonsa ja voittivat Hentilän, Sokan ja rautakorven, vaikka toinen erä venyikin jatkopalloille (21–17, 28–26).

Pronssiottelussa jo kerran vastakkain olleet joukkueet tasoittivat tilinsä. Kun runkosarjapeleissä otteluvoitto meni erin 2–1 Henttonen-Munnukka-Juvela-kolmikolle, niin nyt oli Hentilän, Sokan ja Rautakorven vuoro voittaa. Pojat ottivatkin voiton selkeästi 2–0 (21–12, 21–14).

Finaali oli lopulta selkeä voitto Koukkulalle, Rantaselle ja Puraselle – siihen ei Hietasella, Jaatisella ja Niittysellä ollut paljon sanottavaa. Loppuottelu päättyi 2–0 (21–12, 21–17).

Kaikki pelit olivat kuitenkin tasaisia ja paikalla olijoita hemmoteltiin hienoilla suorituksilla. Moniosainen turnaus jatkuu kesäkuussa Vesaniemen beach volley -kentällä 14.–15. kesäkuuta.

Kangasala Beach Volley 17.5.: 1) Eetu Rantanen, Topias Koukkula, Miikka Puranen, 2) Heikki Jaatinen, Matti Hietanen, Kimmo Niittynen, 3) Krister Hentilä, Joni Sokka, Juuso Rautakorpi, 4) Outi Munnukka, Jouko Henttonen, Lasse Juvela, 5) Matti Kannus, Niilo Sointu, Henri Lindholm, 6) Tuomas Alatalo, Teppo Heikkilä, Keijo Valkama, 7) Sanna Turkka, Ilpo Kortelahti, Mika Syrjä.