Taustialassa sarja käyntiin kesäkuussa

Perinteinen Sahalahden jalkapallosarja käynnistyy 8. kesäkuuta. Lajin MM-kisojen tuoma vetovoima näkyy osallistujamäärässä, joka on tänä kesänä kahdeksan joukkuetta. Viime vuonna puulaakisarjaa tahkosi viisi joukkuetta, joista kaikki osallistuvat peleihin myös tänä kesänä.

Sunnuntai-iltapäivisin ja -iltaisin Taustialan nurmella pelattavassa sarjassa ovat mukana vanhat tutut FC Liutun Lapa, TPV, AC Straikkers, viime kesänä debytoinut Goodman Club ja kahden edelliskesän valtias Tenukepit. Uusina joukkueina nähdään CSKA Mordor, FC Työttömät ja Atalan Liiga.

Kahden edelliskesän finaalipari Tenukepit ja AC Straikkers iskevät yhteen heti avauskierroksella.

Joukkueiden kesken pelataan yksinkertainen runkosarja, jossa varsinaisen pelin voitosta saa kolme pistettä ja tasapelistä yhden pisteen. Lisäksi sarjalle ominaiseen tapaan lisäpisteitä myönnetään joka ottelun huipentavasta rangaistuspotkukisasta. Neljä parasta joukkuetta etenee välieriin.

Kentällä saa olla maalivahdin lisäksi neljästä kuuteen pelaajaa per joukkue. Peliaika on runkosarjassa kaksi kertaa 20 minuuttia, mutta ratkaisupeleissä erät ovat viisi minuuttia pidemmät.

Joukkueet hoitavat tuomarivelvollisuuksia vuorotellen. Otteluiden luovuttamiseen suhtaudutaan tiukasti: yksikin luovutus maksaa sarjapaikan.