Sydän-Hämeessä pyöräillään

Sydän-Hämeen pyöräilykausi käynnistyy sunnuntaina 8. kesäkuuta Pälkäneveden pyöräilyllä. Onkkaalasta starttaava 52 kilometrin pituinen reitti kulkee asfaltti- ja sorapinnoilla. Hiukan kevyempi reittivaihtoehto on kääntyä takaisin Kukkolan kyläkeinulta, jolloin pyöräiltävää tulee noin 20 kilometriä. Kyläkeinulla ja Luikalan työväentalolla on tuttuun tapaan huoltopisteet, joista saa ”tankattavaa”. Pyöräilemään voi lähteä kello 8–11 huoltopaikoilta tai reitin varrelta.

Samaisena sunnuntaina pyöräillään myös Vehkajärvi-pyöräily. 40 kilometrin opastettu lenkiin Vehkajärven ympäri kulkee Vehkajärven, Kasiniemen ja Ämmätsän kylien kautta. Matkaan voi lähteä kello 10–12 mistä tahansa reitin varrelta.

Jokaisessa kylässä on huolto- ja leimauspiste, josta saa mukaansa reittikartan ohjelman mukana. Vehkajärven huoltopisteenä toimiin Marttojen puffetti 9–15 Vehkajärven lainajyvästöllä kirkonmäellä. Kasiniemen Kokkopirtillä leimaus palvelee 10–14. Ämmätsän kylätalolla vietetään samalla maitolaiturin avajaisia. Kylätalolle on myös mahdollista tulla lyhyemmän maastoreitin, Kurjentien kautta opasteiden mukaan.

Viikkoa myöhemmin sunnuntaina 15.6. poljetaan Kukkian pyöräily kello 8–15. Lähtö- ja huoltopaikkoina Luopioisten liikuntahalli ja Padankosken kotakahvio. Liikkeellelähtö tapahtuu liukuvasti kello 8–11.