Sappee Bike Park mukana maastopyöräenduron SM-kalenterissa

 

Maastopyöräendurokisojen tavoitteena on tarjota ajonautintoja kaikille lajista kiinnostuneille.

Elokuussa Sappee Bike Parkissa taiteillaan maastopyöräenduron neljäs SM-osakilpailu. Trek Enduro Series 2014 nimeään kantava kisa tuo uusille enduroreiteille kilpailemaan noin 200 kuljettajaa. Kisatoiminnan takana on kansallinen kisajaosto Extreme Bike Association ry – EBA.

– Tämä laji tarjoaa katsojille vauhdikasta ja taitavaa ajamista paikoin haastavassa maastossa. Kaikki erikoiskokeet ovat pienellä alueella laskettelukeskuksen maastossa, joten hyvät katselupaikat ovat helposti saavutettavissa, EBA:n varapuheenjohtaja Johannes Hannila kertoo.

Maastopyöräenduron Suomen mestaruussarja kattaa viisi osakilpailua. Kauden avauskilpailu vietiin läpi lähestulkoon trooppisissa olosuhteissa toukokuun viimeisenä viikonloppuna Messilässä.

Sappee hyvä kilpailukeskus

Trek Enduro Series 2014 -kilpailu koostuu useista erikoiskokeista, joilla on ajanotto, sekä erikoiskokeiden välisistä siirtymätaipaleista, joilla ei ole ajanottoa. Erikoiskokeet ovat pääasiassa alaspäin viettäviä polkuja ja maastoreittejä. Kisaan startataan väliaikalähdöin. Kuskien ikähaitari liikkuu 15-vuotiasta 50-vuotiaisiin.

– Kilpailupaikoilla vallitsee rento ja välitön tunnelma. Tavoitteena on tarjota ajonautintoja kaikille maastopyöräilystä kiinnostuneille, Hannila kuvailee.

Lähtölistoista kannattaa Hannilan vinkkinä ympyröidä mieskuskit nimeltä Aki Färm ja Ari Kurvinen. Naisten sarjan kärkinimiä ovat muun muassa Outi Marttila ja Iida Airola.

– Viime kauden Suomen mestari ja ensimmäisen SM-osakilpailun voittaja Matti Lehikoinen ei pääse osallistumaan, koska pesti Norjan alamäkiajon maajoukkuevalmentajana vie hänet tuolloin maailmalle, Hannila kertoo.

Sappeen hiihtokeskuksen rinnepäällikkö Kosti Puurunen kertoo, että Bike Park valikoitui kisapaikaksi hyvien ratojen ja kilpailuolosuhteiden vuoksi. Ratamestari työstää parhaillaan kolmea uutta enduroreittiä.

– Toivomme, että näistä kisoista tulisi jokavuotinen tapahtuma tänne meille, Puurunen kommentoi.

Trek Enduro SM4 Sappee kilpaillaan 23.-24. elokuuta.