Vuoden nuori yrittäjä -palkinto Miika ja Reetta Vuoriolle

 

Reetta ja Miikka Vuorio aloittivat yrittämisen hevostallin takahuoneesta.

Pirkanmaan Vuoden nuori yrittäjä -palkinnon saavat tänä vuonna kangasalalaiset Miika ja Reetta Vuorio. OAC Finland Oy:tä luotsaava pariskunta on pyörittänyt yritystoimintaansa menestyksekkäästi kuuden vuoden ajan Kangasalan Lentolassa.

Palkitsija, Pirkanmaan Yrittäjät ry, kehuu OAC Finland Oy:n valmistavan ja maahantuovan laadukkaita ulkoilu- ja urheiluvälineitä. Myös nopeat toimitukset ja asiantunteva palvelu saavat kiitosta.

– Lisäksi mainittavan arvoista on, että henkilökunnasta jokainen työntekijä käyttää yrityksen valmistamia tuotteita omissa harrastuksissaan, Pirkanmaan yrittäjistä todetaan.

Tulevaisuuden tavoitteena yrityksellä on vientikaupan kasvattaminen.

 

Retkiluistinten suuri suksee

Outdoor Action Finland Oy – OAC Finland on ulkoilu- ja urheiluvälineiden valmistaja ja maahantuoja. Yritys on perustettu syksyllä 2008, jolloin se aloitti retkiluistinten valmistuksen komposiittitekniikalla. Toiminta alkoi autotallimittakaavassa hevostallin takahuoneesta.

Tuotevalikoima koostuu yrityksen itse kehittämistä tuotteista ja sen maahantuomista laatumerkeistä. Päätuotteita ovat muun muassa OAC-sukset, retkiluistimet ja -siteet,LA Sportiva-jalkineet, Black Diamond -retkeilytarvikkeet, kiipeilyvälineet ja laskettuvarusteet.

Eritoten retkiluistinten menekki on ollut huomaa. Viime tammikuussa Vuoriot myivät yhden päivän aikana enemmän retkiluistimia kuin kolmena edellistalvena yhteensä. OAC-malliston myydyin, hiilikuidusta valmistettu retkiluistin on maailman kevyin retkiluistin.

Tuotannon materiaalihankinnat OAC Finland tekee suurelta osin pirkanmaalaisilta yrityksiltä.

 

Venäjälle ja Japaniin

OAC Finland pyrkii korvaamaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti halpatuontituotteita edustamillaan eettisesti kestävillä tuotteilla. OAC-karvapohjasuksi- ja retkisidemalliston vienti on laajentumassa EU:n ja Venäjän lisäksi myös Japaniin ja Yhdysvaltoihin. Karvapohjasukset on yrityksen oma keksintö: telemark-suksesta on tehty hieman jalkava, jolloin sen keskiosa osuu lumeen vain silloin, kun kaikki paino on sen päällä.

Miika Vuorion appiukko Antti-Jussi Tiitola on se henkilö, joka avaa yrityksen ovia maailmalle: vuosikymmenten aikana hänelle on kertynyt monia kontakteja.

Pirkanmaan Yrittäjät palkitsivat Vuoden nuoret yrittäjät tiistaina 3. kesäkuuta  Tampereen Särkänniemessä.