Kulttuuriviikko Kautialan koululla

Tällä viikolla Kangasalla on päästy nauttimaan koko perheen perinnekulttuuriviikosta. Työpajat ovat olleet pääsääntöisesti Kautialan koululla, mutta esimerkiksi tänään perjantaina tutustutaan Aholaidan Lammastilaan. Työpajoihin ehtii osallistumaan vielä tänään perjantaina ja huomenna lauantaina.

Viikko aloitettiin perinneaskartelulla ja keppihevostyöpajalla. Kaikki viikon ohjelmanumerot ovat liittyneet vahvasti perinteisiin ja niiden välittämiseen lapsille.

Torstaina Kautialan uimarannalla opeteltiin tekemään oikeaoppisia kaarnalaivoja Matti Salmisen johdolla. Työpajaan osallistui noin 15 lasta ja nuorta. Perinnekulttuuriviikon työpajoihin oli toivottu aikuisia ja etenkin isovanhempia lapsien mukaan.

Lapsenlapsensa tapahtumaan tuonut Eeva-Maija Lindberg kertoo seurueensa osallistuneen muihinkin perinneviikon tapahtumiin. Hän ja hänen kaksi lapsenlastaan Anitta von Essen, 12, ja Max von Essen, 9, ovat muun muassa tehneet karjalanpiirakoita ja osallistuneet tanhuihin.

– Olemme aiempinakin vuosina viettäneet aikaamme näissä kesätapahtumissa, kertoo Lindberg vuollessaan kauniisti muotoiltua kaarnalaivaa.

Kautialan uimarannalla aurinko ei porota pahasti lomalaisten niskaan. Lokit kiljuvat. Tällaista kesäloma varmasti monen muistoissa ja toiveissa on.

 

Yhdeksänvuotias tamperelainen Max von Essen kaarnalaivakurssilla.