Nostalgiaa potenssiin kaksi

Vasemmalta Varjokuvan Rami Hänninen, tangokuningas Kyösti Mäkimattila, Juho Kulmala ja Turo Lento.

Tangokuningas Kyösti Mäkimattila ja Varjokuva-orkesteri esiintyvät Onkkaalan VPK:n tansseissa 6. heinäkuuta. Vpk on onnistunut saamaan tanssilavojen suosikit haaviinsa, mikä ei välttämättä ole itsestäänselvyys. Vuoden 2013 tangokuningas keikkailee parhaillaan tiiviiseen tahtiin Varjokuvan kanssa. Yhtyeen kitaransoittajan Rami Hännisen mukaan yhtye on vuosia tehnyt 150 keikkaa vuodessa ja nyt paahdetaan 160 keikan vuosivauhtia.

Bändin osuminen juhliin on monen tekijän summa. Pientä kotikenttäetua syntyy Hännisen kolme vuotta vanhasta pälkäneläisyydestä sekä siitä tosiasiasta, että vpk:n Aukusti Koivisto kulkee satunnaisesti yhtyeen mukana. Myös ajoitus osui nappiin. Vpk:laiset havittelivat muusikkoja jo viime kesäksi. Siihen oltiin myöhässä, mutta tälle kesälle ajoissa.

– Vpk:ssa ollaan laatutietoisia ja me olemme perinnetietoisia. Lisäksi aikataulut osuivat yksiin, Kyösti Mäkimattila lohkaisee.

Hännisen mukaan perinnetietoinen yhtye esittää pääasiassa vanhaa 1950- ja 60-luvun tanssimusiikkia ”uusin ottein”.

Sekä Mäkimattila että Hänninen iloitsevat siitä, että pääsevät esiintymään uuteen paikkaan. Yleensä isot järjestäjät varaavat bändin jo hyvissä ajoin keikkamyyjältä. Niinpä muusikot kiertävätkin usein samoja paikkoja vuodesta toiseen.

– Itselle on tosi nastaa päästä uuteen paikkaan. Korpilavoilla tai pikkupaikoissa on usein paras meininki, kun tavalliset ihmiset tulevat kuuntelemaan musaa. Isoilla lavoilla ihmiset keskittyvät enemmän tanssiharrastukseensa, Rami Hänninen vertaa.

Tunnelma voi olla varsin tiivis, mikäli yleisö löytää Varjokuvan ja vuoden 2013 tangokuninkaan tavalliseen malliin.

– Odotukset ovat korkealla. Tykkään esiintyä lähellä yleisöä, suorastaan yleisön suussa. Kesä on kauneimmillaan, joten kenelläkään ei ole yhtäkään hyvää tekosyytä jäädä pois, Mäkimattila toteaa.

 

Onkkaalan VPK:n vuosijuhla 6.-7.7.

Juhlat alkavat 6.7. palokunnan marssilla kello 15.

Juhlat jatkuvat Vilpolassa, tanssit alkavat molempina iltoina kello 20.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?