Klubi, kesäteatteri ja festarit keskellä ei mitään

Irkkuduo Ants in the pants on Aslak & The Eskimos klubin jokakesäisiä vieraita.

Kylä-Mukkulan kulttuurikeskus on tuonut elämää Kuohijoelle jo yli kymmenen vuoden ajan. Toiminta keskittyy kesään.

Kylä-Mukkulan kesä alkaa lasten ja nuorten leirillä, jossa opiskellaan tanssi- ja teatteri-ilmaisua. Leiriä ei mainosteta missään, vaan se täyttyy edellisvuosina mukana olleista sekä heidän mukaansa houkuttelemista kavereistaan. Pitkäaikaisimmat leiriläiset alkavat olla jo konkareita, sillä he ovat olleet mukana joka vuosi alusta alkaen.

Kylä-Mukkulan isäntä Aslak Christiansson on rakentanut entisen navetan yläkertaan huippuluokan esiintymisareenan. Nouseva katsomo, äänentoisto, valot ja muu esitystekniikka ovat viimeisen päälle.

Porukat joraa, kun Lentomies Usva vetää Muhkean rievän! Bändi soittaa jälleen tämänvuotisessa August Rockissa.

Esitystilaa ja alakerran klubia hyödynnetään muun muassa ammattitaitoisissa teatteriesityksissä. Heinäkuun lopussa kymmenen vuotta täyttävä kesäteatteri suunnittelee täksi kesäksi välitilinpäätöstä; koostetta 14 kappaleesta, jotka Christiansson on tehnyt edellisvuosien esityksiin. Ne on tarkoitus sitoa kokonaisuudeksi tarinan pätkillä tai kertomuksella.

Teatteri- ja musiikkimies pyörittää Kuohijoella kesän ajan bändinsä mukaan nimettyä Aslak & The Eskimos -klubia. Suuri osa sen esiintyjistä jo edellisvuosilta tuttuja, jotka haluavat tulla taas Kuohijoelle – ja jotka seudun väki ja mökkiläiset haluavat nähdä uudelleen.

Jaakko Pesola tunnelmoi jälleen tämänvuotisessa August Rockissa.

Klubille olisi joka vuosi tulossa enemmän esiintyjiä kuin Christiansson voi kesään sovittaa. Tämän vuoden uusia tuttavuuksia on muun muassa 28.6. Aslakin klubilla esiintyvä Southpaw Steel ’n’ Twang.

Maaliskuussa debyyttilevynsä julkaisseen trion keulahahmo on viime vuonna Jemma-palkittu Ville ”Lefty” Leppänen. Strato- ja telecaster-kitaroiden kanssa operoiva mies värittää soittoaan myös pedaali- ja lap steel -kitaroilla. Rumpali Tero Mikkonen ja basisti JP Mönkkönen jyystävät kitarasirkuksen väkeväksi alustaksi vastustamatonta groovea.

Kuohijoen kesän huipentuma on 15. kertaa järjestettävä August Rock -festivaali. Kyläfestarille eksyy joka vuosi ensikertalaisia, jotka eivät voi uskoa näkemäänsä: keskellä ei mitään on huippupuitteet, kymmenkunta mahtibändiä ja vastaanottavainen yleisö. Hyväntekeväisyyskarkelon tuotto lahjoitetaan lastenpsykiatrian poliklinikalle. 14 vuoden aikana on kerätty niin paljon varoja, että tänä vuonna yhteissumma nousee jo yli 30 000 euron.

Lentomies Usva saapuu August Rockiin.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?