Juhannusviikko alkaa Korkeessaaresta

 

Korkeessaari Kuhmalahdella Längelmäveden Enonselällä Pennon liepeillä saa erityisesti juhannuksen aikaan oman huomionsa paikkakuntalaisten keskuudessa. Useiden vuosien perinne on alkaa juhannusviikko sunnuntai-iltana tuossa saaressa kotiseutuillan ja iltakirkon merkeissä. Niin myös tapahtuu tänäkin vuonna ensi sunnuntaina 15.6. kello 18.

Ilta alkaa nostamalla Suomen lippu salkoon Lippulaulun myötä. Iltakirkossa seurakunnasta ovat mukana kirkkoherra Seppo Jarva, kesäteologi Matti Hernesaho ja kanttori Matti Huomo.

Kotiseutuillan perinteeseen kuuluu mm. lättyjen paistaminen nuotiolla sekä nokipannukahvit. Siinä sitten muistellaan taas kertaalleen tämän saaren aivan omanlaistaan historiaa entisajan nuorison kesäisenä kokoontumispaikkana, soranottopaikkana Kivisalmen tielle ym. Kesäillan kauneutta ylipäätään ihastellaan, varsinkin jos ilmojen haltija antaa auringonlaskun sinisen taivaan rannalle.

Koska on kysymys matkasta saareen, tarvitaan tuon vähäisen 400 metrin matkan taittamiseen mantereen rannasta venettä. Ylipäätään toivotaan että käytössä ovat omat venekyydit, mutta kyyti järjestyy myös Koluntieltä Antti Vappulan veneellä soittamalla p. 0400 172700.  Kannattaa myös muistaa sään mukainen retkivarustus, saaressa kun ovat rajalliset tilat.