Leikkikoulu muutti uusiin tiloihin

Kangasalan englanninkielinen leikkikoulu vietti keskiviikkona 18.6 avoimien ovien päiviä, jolloin halukkaat saivat tulla tutustumaan leikkikoulun uusiin tiloihin Pikonlinnassa. Toiminta uusissa tiloissa avataan ensi syksynä.

Englanninkielinen leikkikoulu sijaitsi aikaisemmin manttaalitalossa, jota ei ole merkitty säilytettäväksi ja on siten purku-uhan alla. Vastaava leikkikoulun opettaja Päivi Helanti kertoo, että toiminnan jatkaminen olisi vaatinut tilojen remontointia ja modernisointia. Tähän ei kuitenkaan purku-uhan takia lähdetty.

Ruokailuhuoneen ikkunoita koristaa Marimekon verhot, jotka on ommellut Jenni Ruusunen. Neljävuotias Helmi Alanikkula ei malttaisi pysyä paikoillaan.

Uudet tilat leikkikoulu löysi Pikonlinnasta ja lisää neliöitä saatiin noin 50. Nyt leikkikoululla on erikseen huoneet askartelua ja liikuntaa varten. Helannin mukaan uusissa tiloissa hienoa on se, että toimintaa voidaan nyt jakaa pienryhmiin.

Manttaalitalossa leikkikoululla oli käytössään vain yksi yhtenäinen huone. Liikuntaa varten vuokrattiin viereiseltä Kangasalan balettiopistolta sali.

– Täällä Pikonlinnassa meillä on nyt luonto ympärillämme ja mahtavat mahdollisuudet metsäulkoiluun. Meillä oli hyvä olla manttaalitalossa, mutta nyt olemme vielä paremmissa oloissa. Olemme myös erittäin toiveikkaita yhteistyöstä muiden Pikonlinnan yritysten kanssa. Päiväkotimme voisi tehdä yhteistyötä esimerkiksi vanhusten kanssa kanssa, sanoo Helanti.

Pia Paakkunainen-Taylor kannatusyhdistyksen toimikunnasta huomauttaa, että uusien tilojen seinä- ja kattomateriaaleja valitessa on kiinnitetty huomiota akustiikkaan. Viidakkohuoneeksikin kutsutun leikkihuoneen katossa on turvelevyjä, jotka tuovat tilaan rauhallisuutta ääniä vaimentamalla. Myös pimennysverhot on vaimentavat ääniä.

Leikkihuoneessa on väriä ja tilaa. Päiväunien aikaan patjat levitetään lattioille ja huoneessa hiljenee.

Päiväkodin tekstiileihin on käytetty ajatusta ja leikkihuoneen Afrikan kuningatar -kuosiset verhot on ommellut Kangasalan Marimekon Jenni Ruusunen.

Päiväkodin uusissa tiloissa akustiikka ja ulkonäkö yhdistyvät seinällä kaksikerrosten bussien muodossa. Leikkikoulun logona toimivat bussit on askarreltu akustiikkalevyistä, jotka nekin vaimentavat päiväkodin elämän korkeiksikin yltyviä ääniä.

Kangasalan englanninkielinen leikkikoulu perustettiin vuodnna 1973. Nykyään Kangasalan englanninkielisessä leikkikoulussa paikkoja lapsille on 28, kun vuonna 2008 paikkoja oli 20. Helannin mukaan jonoa päiväkotiin syntyy useimmiten vuoden vaiheessa, kun hoitovapaat loppuvat. Lapset ovat iältään 3-6 vuotiaita. Tällä hetkellä leikkikoulu ei tarjoa esikouluopetusta, mutta sen aloittamista harkitaan.

Taneli Taylor, 4, Pikonlinnassa Kangasalan englanninkielisen leikkikoulun uusissa tiloissa.

– Toimintamme on laajentunut alkuperäisestään, emmekä ole enää nimemme mukaisesti leikkikoulu. Tarjoamme nykyisin kokopäivähoitoa, mutta halusimme kuitenkin säilyttää historiallisen nimemme, kertoo vastaava leikkikouluopettaja Päivi Helanti.