Kolmen pitkän linjan muusikon yhtye Kuohijoelle

 

Instrumentaalipainotteinen voimatrio Southpaw Steel’n’Twang esiintyy Aslak And The Eskimos klubilla Kuohijoella ensi lauantaina. Pedaali- ja lap steel -kitarat ovat bändin musiikissa keskeisessä roolissa, strato- ja telecaster tuovat oman lisänsä keitokseen.

Vuonna 2013 Jemma-palkitun Ville ”Lefty” Leppäsen hoitaessa edellä mainittuja tontteja  kutovat rumpali Tero Mikkonen ja basisti Jp Mönkkönen groovea kitarasirkuksen väkeväksi alustaksi.

Southpaw Steel’n’Twangin musiikillista linjaa on hankala luokitella; se on rytmimusiikin eri tyylilajeista kudottua maisemamaalausta.

–Southpaw Steel’n’Twang oli ajatustasolla ollut olemassa jo muutamia vuosia. Tutustuin aikoinaan Jp Mönkköseen ja Tero Mikkoseen soittaessani tilaisuuden tullen ”vierailevana vahvistuksena” steel- ja sähkökitaraa Kari Huovisen johtaman Commotion Bandin keikoilla.

– Takahuoneissa ja baarin nurkissa, odotellessamme toisen, kolmannen tai neljännen setin alkua päädyimme usein Jp:n ja Teron kanssa tuumailemaan, että olisi sinänsä hienon country rockin ja western swingin esittämisen lomassa mielenkiintoista heittää keikka, joka koostuisi lähes pelkistä instrumentaaleista.