Pälkäneen Torikahvio juhlii yhdessä muiden 30 vuotta täyttävien kanssa

Keskikesän juhlakahvit

Päivikki Virtanen, Airi Hietala ja pullapitkot, jotka ovat munkkien ohella torikahvion klassikkoja.

Pälkäneen seurakunnan Torikahviolla on parhaillaan menossa merkkivuosi, joka huipentuu heinäkuun ensimmäisellä viikolla vietettävään juhlaan.

Torikahvion sanoma on alusta asti kuulunut yksinkertaisesti: astu sisään. Kun Pälkäneen pappilan emäntä Kaisa Uronenystävineen 30 vuotta sitten perusti torikahvion, tarkoitus oli kutsua ihmisiä seurakuntaan

Torikahvion vapaaehtoistyöntekijä Outi Lehtovaara kaataa kahvia.

mahdollisimman matalan kynnyksen yli.

Tulijoita on riittänyt. Keskimääräinen yhden kerran kävijämäärä on 150 henkeä.

Keskiviikkona 2.7. kello 10–13 Torikahviossa tarjotaan ilmaiset kahvit kaikille tänä vuonna 30 vuotta täyttäville. Muillekin on tarjolla ylimääräistä juhlaohjelmaa, muun muassa arpajaiset, joilla autetaan virolaisen ystävyysseurakunnan vauvoja ja äitejä.

– Pälkäneen seurakunnassa on koko vuoden kerätty lastenvaatteita ja muuta tarvittavaa

”äitiyspakkauksiin”, joita viedään tuliaisina ystävyysseurakunta Pilistvereen. Arpajaisten tuotolla ostetaan pakkauksiin niistä vielä puuttuvia tarvikkeita, kertoo lähetyssihteeri Paula Eloranta.

Torikahvio pullantuoksuineen ja takuuvarmasti paikalle ilmestyvine ystävineen on monille viikon parhaita hetkiä. Siitä kertoo kävijöiden uskollisuus: torikahviossa poiketaan vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen ja sinne tullaan pitkien matkojen takaa. Se kokoaa myös paljon kesäasukkaita ja entisiä pälkäneläisiä pöytiensä ympärille.

– Torikahvio on ennen kaikkea ihmisten kohtaamispaikka. Se on hirveän tärkeä asia, joka palkitsee joka kerta meitä tekijöitäkin, Paula Eloranta sanoo.

Torikahvio on seurakunnan lähetys- ja diakoniatyön ylläpitämä, mutta kaikki muutkin seurakunnan toimijat, kuten kerhot ja kirkkokuoro, voivat halutessaan saada kahvionpitovuoron.

Vapaaehtoiset ovat tervetulleita mukaan turvaamaan torikahvion toimintaa jatkossakin. Tällä hetkellä vakituiseen joukkoon kuuluu kolme myyjää ja neljä leipojaa. Suurimman vastuun kantaa Päivikki Virtanen, joka tulee aloittamaan työt viiden aikaan aamulla.

Torikahviota ylläpitää Pälkäneen seurakunnan lähetys- ja diakoniatyö.

 

-Torikahvio on ihmisten kohtaamispaikka, sanoo Paula Eloranta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?