Kasvivärjääminen tutuksi

AteljeeGalleria Virpin & Orbin  pihapiirissä järjestetään kasvivärjäyskurssi keskiviikkona 9.7. kello 10-17. Kurssin vetäjänä on perinnekäsityöläinen Pirjo Lahtinen. Päivän aikana tutustutaan ikivanhaan tekstiilien luonnonvärjäysperinteeseen.  Lankojen värjäyksen lisäksi, kurssin aikana ehditään käydä läpi  myös luonnonvärjäyksen perusteita, värjäyksen historiaa ja ympäristökysymyksiä sekä jokamiehenoikeuksia.

Kurssipäivänä mukaan kannattaa ottaa säänmukaiset työvaatteet, sillä värjäys tapahtuu osittain ulkona, muistiinpanovälineet, maalarinteippia, tukevat kumihanskat, sakset, loppuun käytetyt patalaput, 1-2  ämpäriä ja muutama 2-3 litranmuovipussi lankojen kotiinkuljetusta varten. Jos kotoa löytyy, mukaan voi  ottaa myös 2-3 senttimetriäleveää nauhaa, kuten matonkudetta tai vanhasta tekokuitukankaasta leikattuja nauhoja, noin metrin pituisina pätkinä 10 – 15 kappaletta.

Ennakkoilmoittautuminen  kurssillepuh. 050 3839117 tai virpiorbi(at)gmail.com. Ilmoittautumisia otetaan vastaan 5.7. asti