Bussimatkustajia odottaa muutos

Joukkoliikenteessä tapahtuu kesäkuun lopulla suuri muutos Tampereen seudulla, kun liikenteen järjestämistapa muuttuu uuden lain ja EU-asetuksen myötä. Näkyvin muutos on se, että Tampereen ympäristökuntiin suuntautuvan joukkoliikenteen linjanumeroita on yhtenäistetty niin, että samalla kymmenluvulla alkavat linjat palvelevat tiettyä kuntaa. Kangasalle liikennöidään pian 40-alkuisilla linjoilla: esimerkiksi Tampereen ja Kangasalan väliä kulkee numeron 70 sijaan linja 40, Kuhmalahdelle Kangasalta kulkee linja 42 ja Pälkäneelle linja 43. Nykyisiin linjojen reitteihin on luvassa muutoksia, ja esimerkiksi Tampereella monen päätepysäkin paikka vaihtuu.

Samaan aikaan 30.6. voimaan tulevien linjamuutosten kanssa liikennöintialueella otetaan käyttöön uudet maksuvyöhykkeet.

Aikaisemmin reittien ja aikataulujen suunnittelu oli liikennöitsijöiden vastuulla. Jatkossa Tampereen joukkoliikenneyksikkö vastaa reitti- ja aikataulusuunnittelusta seudun bussiliikenteessä. Liikenteen hoitavat yksityiset yritykset ja TKL.

Uudesta järjestämistavasta on päätetty viime vuonna kaupunkiseudun kuntien muodostamassa joukkoliikennelautakunnassa, joka on alueen toimivaltainen joukkoliikenneviranomainen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?